MÅLFEST. Landslagets första match i nya nationalarenan i Solna blev en maffig tillställning.. Foto: nils petter nilsson Foto: Alexander Donka
MÅLFEST. Landslagets första match i nya nationalarenan i Solna blev en maffig tillställning.. Foto: nils petter nilsson Foto: Alexander Donka

Expressens buss drog ut i zegerfirandet

Publicerad

Zlatans tokhyllades ombord på Expressenbussen efter succématchen mellan Sverige och England.

Passagerarna var eniga:

Zlatans gjorde en superhjälteinsats - framför allt det sista målet.

- Det var en häftig match och fantastisk insats av Zlatan, säger Josefina Parling, 29, från Tierp.

Stämningen var glad och uppsluppen ombord när Expressen-bussen hjälpte publiken ta sig hem från nya Friends arena i Solna in till Centralen i natt. Flera som ville slippa trafikkaoset kring arenan hoppade på bussen mot city. Ombord haglade berömmet över matchhjälten Zlatan Ibrahimovic.

- Det var ju helt otroligt, framför allt Zlatans sista mål, säger Carina Hall, från Göteborg som rest till Stockholm för att jobba men passade på att kombinera nytta med fotboll tillsammans med sonen Felix Hall, 27.

Arenan får beröm

Även nya Friends arena fick beröm från majoriteten av passagerarna.

- Arenan var fin, det är ju häftigt när nästan 50 000 personer får plats. Men vi måste bli lite bättre på att höras. Vi försökte skrika men engelsmännen satt precis nedanför och överröstade oss, säger Carina Hall.

Också Friends generaldirektör Lars Arrhenius åkte med sonen Hugo Arrhenius, 14. De var överens om att Zlatan gjorde en strålande match.

- Det var så häftigt att vara här på Friends arena och matchen var enorm, säger Lars om kvällen. Sonen Hugo är dock lite missnöjd med Englands insats.

- Steven Gerrard fick inte ens spela, säger han.

Zlatan dyrkades

Överlag var det Zlatans fyra mål som fastnade i publikens minne när de åkte hem.

- Det var fantastiskt. Min son Richard Dahan (sjukgymnast för landslaget, reds. anm) som har ju varit Zlatans sjukgymnast och jag har ju vetat vad Zlatan är kapabel till sedan han var 14 år, säger Jack Dahan, från Malmö.

Andra nämnde även Anders Svensson:

- Svensson är också en fantastisk bolltrollare, säger Dick Ulin.

Många hyllade både ut- och insida på nya arenan - ljus­utsmyckningen på fasaden men framför allt fick taket beröm.

- Det var häftigt att kunna sitta där inne i T-shirt och titta, säger Fredrik Gyllborg, från Stockholm.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag