Expressenbussen åker på kul tur

Publicerad
Uppdaterad
I kväll är det dags för Expressens kulturprisfest på Dansmuseet i Stockholm.
- Festerna brukar ha en ovanligt öppen och varm stämning. Jag har alltid haft roligt på dem, även innan jag själv blev kulturchef, säger Expressens kulturchef Karin Olsson.
Expressens kulturprisfest slår upp dörrarna ännu en gång. Fem priser delas ut till några av dem som under 2011 har utmärkt sig i svenskt kulturliv.
- I år firar vi lite extra eftersom vi har instiftat ett nytt pris, Ankan, som ska gå till goda satiriker. Därför har vi bjudit in komikern Jonatan Unge, som kommer att köra en stand up till pristagaren Liv Strömquists ära, säger Karin Olsson.

Björn Nilsson-priset avslöjas

Samtliga pristagare utom en har redan avslöjats - vem som vinner årets Björn Nilsson-pris blir officiellt under kvällen.
- Det är både en rolig person och briljant skribent, säger Karin Olsson.
På gästlistan trängs en rad framstående kulturpersonligheter. Bland andra kommer konstnärsparet Marianne Lindberg De Geer och Carl Johan De Geer, teaterchefen Benny Fredriksson, författaren P O Enquist. Ock­så kulturjournalisten och programchefen för SVT Kultur Eva Beckman och radio­teaterns chef Stina Oscarson närvarar.
Pianisten Terés Löf kommer att spela Beethoven på festen.

Bussen på plats

Expressen-bussen står under aftonen parkerad utanför Dansmuseet för att bjuda både gäster och förbipasserande på underhållning.
- Vi vill ställa bussen där det händer roliga saker, säger Expressens projektredaktör Christina Lundell.
Expressens chefredaktör Thomas Mattsson:
- Jag tror på en trevlig kväll, kulturfesten är en festlig påminnelse om hur viktig den seriösa opinionsjournalistiken är, och extra så i en tid där information finns och sprids överallt och av alla.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag