Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Expressen värvar prisade reportern Mattias Carlsson

Mattias Carlsson
Foto: OLLE SPORRONG

Den internationellt prisade reportern Mattias Carlsson, 45, värvas till Expressen från DN. 

– De senaste åren har jag imponerats av hur Expressen har utvecklats och känt att det är något jag vill vara en del av, säger Mattias Carlsson.

Mattias Carlsson har tilldelats Guldspaden för granskningen i Dagens Nyheter om ”Slöseriet med skattepengar” som bland annat ledde till att Tillväxtverkets generaldirektör fick sparken.  

Han tilldelades även Guldspaden tillsammans med DN-kollegan Mikael Delin för en granskning av Riksrevisionen som ledde till att samtliga tre riksrevisorer avgick. Som en följd av avslöjandena ändrades senare också grundlagen.

 – Självklart har jag fokus på samhällets främsta makthavare, inte bara myndigheter och politiker utan också gränsöverskridande fenomen som grov brottslighet och säkerhetspolitiska hot mot Sverige. Den allt sämre säkerhetspolitiska situationen i Östeuropa och hur det kommer att påverka Sverige är också en viktig fråga att granska, säger Mattias Carlsson.

Nu blir han en del av Expressens undersökande journalistik.

– Expressen satsar allt mer på granskande, avslöjande och fördjupande journalistik inom en mängd ämnesområden. Till den satsningen ansluter nu en av Sveriges mest meriterade reportrar, säger Expressens redaktionschef Magnus Alselind.

Magnus Alselind.
Foto: OLLE SPORRONG

Första reportageteamet på plats på Utöya

2001-2012 jobbade Mattias Carlsson på Aftonbladet och bevakade bland annat historiska nyhetshändelser som invasionen av Irak 2003, kriget i Georgien 2008, jordbävningskatastrofen på Haiti 2010 och var tillsammans med fotografen Niclas Hammarström, även han nu också på Expressen, första reportageteamet på plats vid massakern på Utöya.  

2012-2021 har Mattias Carlsson jobbat på DN.

– Det har varit många fantastiska år på Dagens Nyheter som utvecklat mig som journalist och jag är mycket stolt över att ha varit en del i att bygga DN:s grävande journalistik.

Här kan du läsa några av Mattias Carlssons tidigare avslöjanden: 

Riksrevisor på dubbla stolar – avfärdar kritik 

Grundlag ändras efter granskning av riksrevisionen 

De lägger miljoner på vin och middagar  


Såhär tipsar du Expressen

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.