Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expressen TV vinner internationellt pris

Bella Levy, chefen för Expressen TV. Foto: OLLE SPORRONG
Expressen använde sig bland annat av 3D-grafik under valrapporteringen som samsändes med Di TV.
Ett av Expressens TV:s kontrollrum på redaktionen i Stockholm. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Expressens statsvetare Jenny Madestam i Di TV, Sveriges ekonomi-tv-kanal som är ett samarbete mellan Dagens industri och Expressen TV.
Expressen TV:s Tess Ulander i en studio på redaktionen. Foto: ALEX LJUNGDAHL
Expressen TV – årets redaktion. Foto: OLLE SPORRONG
1 / 7

Expressen TV fick i konkurrens med Al-Jazeera och många andra internationella mediebolag pris som ”Årets redaktion” på The Drum Online Media Awards

Bella Levy, chef för Expressen TV säger efter vinsten att detta visar på att Expressen TV är bäst på breaking news:

– Expressen TV är där det händer, när det händer.

Priset för bästa undersökande journalistik gick till den engelska tv-kanalen Channel 4 för avslöjandet om Facebook-skandalen med Cambridge Analytica.

Spotify blev bästa kommersiella team, BBC vann för bästa digitala redaktion, CNN Style för bästa featuresajt och så kammade The Guardian hem en radda utmärkelser.

Men: kategorin ”B2C Editorial Team of the Year”, motsvarande Årets redaktion, gick till svenska Expressen TV – det enda nordiska mediehuset som hyllades.

Blivit snabbare och proffsigare

– Detta känns så klart fantastiskt kul!, säger tv-chefen Bella Levy, eftersom redaktionen ständigt utvecklas och vårt innehåll med det. Vi har blivit blivit snabbare, proffsigare och stabilare. Vår kurva under de första månaderna av 2019 har varit oerhört positiv och vi ser fram emot att fortsätta så, vi kommer fortsätta att utmana och vara framåtlutande i vår rapportering från fält och studio.

Expressen använde sig bland annat av 3D-grafik under valrapporteringen som samsändes med Di TV.
Expressens politikreporter Niklas Svensson.

Expressen TV vann i konkurrens med nyhetskanalen Al-Jazeera och ryska RT:s uppmärksammade sajt om tsarfamiljen Romanov.

– Vi försöker utveckla ”Framtidens nyhets-tv” och det innebär att vara nyhetsledande varje dag, att vi skapar innovativt innehåll med hjälp av grafik och augmented reality-lösningar i green screen-studio och att vi ständigt utvecklar tv-berättandet. Att tv-redaktionen prisas för sitt arbete sporrar oss såklart ytterligare till att fortsätta utvecklas och att våga testa mer och fler lösningar, säger Bella Levy

Prisade sändningar på nätet

Och nomineringarna och priserna har duggat tätt för Expressen TV.

I augusti förra året blev Expressen tillsammans med Di TV nominerad i hela fem kategorier.

Expressen TV:s rapportering under valnatten förra året. Här med politikreporter Niklas Svensson.

The Drum är Europas största branschmedia för bland annat marknadsföring och har kontor världen över. På prisgalan i London på tisdagskvällen var en radda mediechefer på plats, dock inte Expressen TV – men beskedet om att Expressen TV vunnit kom ändåsnabbt, från en av CNN:s redaktionschefer som var på prisutdelningsmiddagen.

Expressen TV är Sverige-exklusiv partnerkanal till CNN, och Bella Levy konstaterar att intresset för nyhets-tv ökar:

– Vi vet att våra tittar och läsare i dag vill ha uppdateringar och information så snabbt som möjligt. Vi har arbetat upp ett tempo och en struktur på redaktionen som gör det möjligt för oss att leverera, varje dag. Därför känns det naturligtvis jättebra att det här priset visar på precis hur bra och innovativa vi är.

Sänder live 18 timmar

– Vi sänder live-tv 18 timmar per dag samtidigt som vi skapar nya format och testar nya lösningar inom AR och grafik varje vecka. Alla är så engagerade och vill så mycket, därför känns detta extra fint och bra.

Expressen TV är Sveriges enda nyhetskanal och producerar också, i samarbete med Dagens industri, Di TV som är Sveriges enda ekonomi-tv-kanal. 

Nomineringarna och priserna har de senaste åren duggat tätt för Expressen TV. Nyhetsbevakningen om terrordåd och reportrar som Magda Gad och Bella Levy har vunnit både tv-branschpriser som ”Kristallen” och ”Stora journalistpriset” för sin tv-journalistik.

Foto: Ed Waring