Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expressen storsatsar på politikerveckan Järva

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke inviger Politikerveckan.
Foto: JEPPE GUSTAFSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet, är en av dem som håller tal.
Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ska vi acceptera att kvinnor i förorten förtrycks? Det kommer Zeliha Dagli debattera om.
Foto: CHRISTOFFER HJALMARSSON
Ska vi acceptera att kvinnor i förorten förtrycks? Det är ämnet som Sissela Nordling Blanco (FI) kommer att debattera med Zeliha Dagli.
Foto: SISSELA NORDLING BLANCO / PRESSBILD

Daglig bevakning och direktsänd tv med inbjudna gäster och med våra profilskribenter och kommentatorer. När politikerveckan i Järva drar i gång på lördag är Expressen självklart på plats. 

Det är andra året som den ideella föreningen The Global Village arrangerar politikerveckan Järva. Syftet är att föra politiken närmare medborgarna, och i år har man lyckats med det som inte den mer kända politikerveckan i Almedalen i Visby lyckats med – att få statsministern till talarstolen. Samtliga riksdagspartier, och Feministiskt initiativ, deltar och Spånga IP kommer under nio dagar att bli den svenska inrikespolitikens centrum. 

Expressen finns på plats med våra profilskribenter och kommentatorer som bevakar och analyserar partiledartal, föreläsningar och seminarier. Men vi finns också där för att träffa våra läsare och diskutera politik med er i Expressens tält.

Expressen storsatsar på Järvaveckan

– För oss är det lika självklart att vara med i Järva som att vara med i Almedalen. Efter Brexit och efter Trumps valseger i USA har vi fått en välbehövlig diskussion om gapet mellan väljare och politiker, men också om mediers förmåga att fånga upp och beskriva det som engagerar människor politiskt. Järvaveckan är ett ypperligt tillfälle att göra just det, säger Martin Ahlquist, politikchef på Expressen. 

Närvaron i Järva kommer att synas tydligt i alla Expressens kanaler, inte minst i ExpressenTV. 

– Det känns kul att vi tar ut ett succéformat som Bara politik från vår studio ut på fältet. Expressen TV har under senaste veckorna sänt på plats från valen i Frankrike och England och nu börjar vi uppladdningen inför valet 2018 med matiga sändningar och spännande intervjuer från Politikerveckan i Järva och Almedalsveckan, säger Bella Levy, chef för Expressen TV.Expressen på politikerveckan Järva

Debatt: Ska vi acceptera att kvinnor i förorten förtrycks? Har poliserna gett upp på kriminaliteten i Järva? De hetaste debatterna leds av debattredaktör Elaf Ali med högaktuella debattörer i Expressens tält.


Bara Politik: Niklas Svenssons framgångsrika politikmagasin flyttar från studion på redaktionen till Järva med tuffa utfrågningar av makthavare. 


Ledarredaktionen: Diskuterar kvällens tal med speciellt inbjudna gäster. 


Tal och kommentar: Vi sänder kvällens tal och analyserar vad som sas med hjälp av vår politiske kommentator K-G Bergström


Talarna

Victoria Kawesa - Feministiskt initiativ (10 juni), Jan Björklund - Liberalerna (11 juni), Gustav Fridolin - Miljöpartiet (12 juni), Anna Kinberg Batra - Moderaterna (13 juni), Annie Lööf - Centerpartiet (14 juni), Jonas Sjöstedt - Vänsterpartiet (15 juni), Jakob Forssmed - Kristdemokraterna (16 juni), Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna (17 juni) samt Stefan Löfven, Socialdemokraterna (18 juni)


Tv-tablå

15.30 Politikerveckan invigs av Kultur- och demokratiminister, Alice Bah Kuhnke. Opinionsundersökning av Novus presenteras.


16.00 Panelsamtal om dagens tema - Kvinnor i förorten


17.00 Politikerpanel med representanter från alla riksdagspartierna


17.30 Bara politik med Niklas Svensson. Gäst Benjamin Dousa (MUF)

Ordförande för Moderata ungdomsförbundet – och vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Uppvuxen i Husby och boende i Kista.


17.50 Debatt: Ska vi acceptera att kvinnor i förorten förtrycks?   

Zeliha Dagli vs Sissela Nordling Blanco (FI)


18.10 Uppsnack inför partiledartalet med Patrik Kronqvist, ledarskribent + Lotta Gröning, krönikör


18.30 Victoria Kawesa (Fi) håller tal


19.15 Analys och kommentar av talet tillsammans med Anna Herdenstam och Niklas Svensson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.