Colchani, Bolivia Landskapet ser ut som snö men är en av världens största salt reserver. Foto: NICLAS HAMMARSTRÖMColchani, Bolivia Landskapet ser ut som snö men är en av världens största salt reserver. Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
Colchani, Bolivia Landskapet ser ut som snö men är en av världens största salt reserver. Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
Expressens Magnus Falkehed och Niclas Hammarström. Här i Sydsudan. Foto: NICLAS HAMMARSTRÖMExpressens Magnus Falkehed och Niclas Hammarström. Här i Sydsudan. Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
Expressens Magnus Falkehed och Niclas Hammarström. Här i Sydsudan.  Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM

Expressen storsatsar på klimatjournalistik

Publicerad

Nu storsatsar Expressen på journalistik om klimatet.

– Det har varit en riktig ögonöppnare att jobba med det här projektet. Jag hoppas att det blir så även för läsarna, säger reportern Magnus Falkehed.

Nästa vecka hålls FN:s årliga klimatmöte i Bonn.

Från och med nu höjer Expressen tempot i bevakningen av klimatfrågan, med högkvalitativa reportage, grafik, analyser, bildspel, tv och mycket mer.

För att hålla dig uppdaterad – följ vår nya Facebooksida Expressen Klimat, där all klimatjournalistik publiceras.

 

MAGNUS ALSELIND: Hög tid att klimatjournalistiken lämnar skrivborden 

FÖLJ OSS: Här kan du läsa alla reportage från Expressens satsning 

 

Expressens Facebooksida.

Du kan också följa våra reportage direkt i Messenger. Genom Expressen Klimats Messengerbot får du ett meddelande varje gång en ny artikel i ämnet har publicerats.

–  Via Expressen klimat på Facebook och messengerboten kan du enkelt ta del av och följa våra starka reportage, forskarnas förklaringar, lyssna på berättelserna och ta del av unika filmer och förklarande videos, säger Karin Skogh, editionschef sociala medier.

Kärnan i Expressens klimatsatsning står reportern Magnus Falkehed och fotografen Niclas Hammarström för. De har rest över stora delar av jordklotet för att dokumentera det förändrade klimatets effekter.

Expressens utsända har rest över stora delar av jordklotet för att dokumentera det förändrade klimatets effekter.Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM

Framför allt har de mött människorna som drabbas.

– Som de flesta hade jag förstått att klimatfrågan är både akut och viktig. Men när Niclas och jag lyckades nå ända fram till de människor som står allra längst fram, på randen till en ny och ofta skrämmande värld… ja, då var det som ett slag i magen, säger Magnus Falkehed och fortsätter:

– Det händer verkligen här och nu. Tiden tickar inte längre, den rusar fram som en tsunami.

Utöver berättelserna från världen får du nyheter, åsikter och live-TV med gäster. 

På lördag publicerar Expressen deras första reportage – från Sydsudan, där utvecklingen är snabbare och dödligare än någon annanstans.

Expressen i Sydsudan. Algblomningen i träsket är så påtaglig att vattnet knappt syns. Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM

 

https://www.instagram.com/p/Ba_3RKBnTn4/?hl=en&taken-by=expressen
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag