Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expressen prisas
för "Chefen" – igen

Ulrika Sturén, utvecklingsredaktör fick ta emot priset på en gala i London.

Expressens specialsajt om Zlatan Ibrahimovic hyllades på torsdagskvällen på en gala i London.

Sajten fick ta emot designbrons i prestigefyllda Lovie Awards.

– Zlatans alla titlar är lagsegrar, precis som det här fina priset är för oss, säger Ulrika Sturén, utvecklingsredaktör i teamet bakom ”Chefen”.

LOVIE AWARDS – EUROPAS BÄSTA

* 2015 prisades Expresssen i samma tävling, då med en bronsmedalj i nyhetskategorin för reportagesajten "Kvinnorna i IS fånggenskap".

* Tidigare år har bland annat publicister som Vice News, Wired och Vogue vunnit priser på galan.

* Bakom utmärkelsen står International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS), som också arrangerat det internationella webbpriset Webby Awards sedan 1996.

* Övriga nominerade i kategorin "Bästa design 2016" var: Agata Photography av eDesign, Create Dreams av Interweave, Datadata av Arte Geie, Vogue Italia av Edizioni Condé Nast.

Expressens reporter Ludvig Holmberg och fotograf Anna-Karin Nilsson tog sin in bakom kulisserna på Sveriges största stjärna, Zlatan Ibrahimovic, som tagit makten i alla lag han spelat i.

På den interaktiva specialsajten ”Chefen” lyftes reportaget fram i text, bild och video.

Pris för andra året

På torsdagskvällen fick Expressen ta emot pris på ansedda Lovie Awards gala i London för specialsajten. Lovie Awards lyfter för sjätte året i rad fram det bästa på internet i Europa och

”Chefen” tilldelades bronsmedalj i klassen bästa design.

– Det är otroligt roligt att vi för andra året i rad prisas för vår digitala journalistik och interaktiva paketering i denna prestigefyllda tävling, säger Jakob Wagner, redaktionell utvecklingschef.

Sajten togs fram av Expressens interaktiva utvecklingsteam Quickshot i nära samarbete med sportredaktionen.

Pär Andersson, sportchef:

– Det här är riktigt vass sportjournalistik – gjord på ett nyskapande vis.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.