Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expressen nysatsar på ledarsidan

Anna Dahlberg blir ny politisk redaktör. Karin Olsson, till vänster, redaktionssekreterare på ledarredaktionen. Ann-Charlotte Marteus, th, blir ny politisk krönikör på nyhetsplats. Foto: Cornelia Nordström
Expressen nysatsar på ledarsidan. Anna Dahlberg blir ny politisk redaktör och Karin Olsson redaktionssekreterare på ledarredaktionen.
Ann-Charlotte Marteus blir ny politisk krönikör på nyhetsplats.
- Jag vill fortsätta att göra en smart, oväntad och fritänkande sida som inte går i någons ledband, säger Anna Dahlberg.
Utnämningen betyder att Expressen nu fått sin första kvinnliga politiska redaktör.
–Det känns hedrande och ansvarsfullt. Vi ska vara tunga i sak, men lätta i anslaget. Det ska vara roligt att läsa Expressens ledarsida, säger Anna Dahlberg.

Belönad med guldpennan

Anna Dahlberg började på Expressens ledarsida 1999. Som ledarskribent har hon framför allt profilerat sig i utrikesfrågor och 2004 fick hon Publicistklubbens Guldpenna för sina ledarkrönikor från olika håll runtom i välden. Anna Dahlberg efterträder PM Nilsson.
Karin Olsson blir redaktionssekreterare på ledarredaktionen. Hon går från jobbet som tf editionschef på Expressen.se. Hon skriver också krönikor i tidningen och medverkar på Expressens kultursidor.
- Jag vill särskilt bidra med mina erfarenheter från nya medier, för att ledar- och debattsidan ska bli ännu starkare på det området, säger Karin Olsson.

Marteus blir politisk krönikör

Ann-Charlotte Marteus lämnar ledarsidan för att bli politisk krönikör på nyhetsplats.
- Det roligaste av allt, nästan, är att jag inte riktigt kan föreställa mig hur jobbet kommer att gestalta sig. Det blir lite som att öppna en sprillans ny jätteask med pastellkritor, säger Ann-Charlotte Marteus.
Hon kom som frilansskribent till Expressen efter att ha gjort sig känd som undersköterskan, som larmade om vanvård i äldrevården 1998 på DN Debatt. 2001 rekryterades hon till ledarsidan - hon är nämligen inte bara undersköterska, utan också statsvetare.
- Jag är mycket nöjd och glad. Det här ger oss både kontinuitet och förnyelse, säger Expressen chefredaktör Otto Sjöberg om nyordningen.