Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expressen lyser upp för att hedra offren

Expressen lyste på lördagskvällen upp i trikolorens färger. Foto: Anna-Karin Nilsson
"En solidaritetsyttring med det franska folket", säger chefredaktör Thomas Mattsson. Foto: Anna-Karin Nilsson
"Det är en Expressen-tradition att belysa fastigheter"; säger Mattsson Foto: Anna-Karin Nilsson
Också Globen lyste i blått, rött och vitt. Foto: Anna-Karin Nilsson
Precis som Friends arena.

Expressen visar sitt deltagande för de som föll offer för Parisattentaten och lyser upp DN/EX-skrapan.

– Vi vill hedra offren för terrorn genom att belysa DN/EX-skrapan i Marieberg med trikolorens färger, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Med anledning av terroristattacken i Paris lyste Expressen, tillsammans med Dagens Nyheter, upp DN/EX-skrapan för att hedra alla offer.

– Men nu är det, mer än tidigare, inte bara en manifestation utan också en solidaritetsyttring med det franska folket. Jag var en av talarna på Sergels torg under den stora ceremonin för offren för Charlie Hebdo-attacken i Paris tidigare i år, och det känns sorgligt att vi nu ännu en gång tvingas påminna om att våldet inte får segra.

Hedras världen över

Det var under fredagskvällen som sex olika terrorattentat skedde på olika platser i Frankrikes huvudstad. Minst 128 människor har dödats och över 200 skadade.

Nu hedras offren världen runt.

På lördagsmorgonen kunde man se Globen i Stockholm lysa i blått, rött och vitt och flera andra städer har visat sitt stöd, bland andra London, Dublin och New York genom att projicera Frankrikes flagga på olika kända byggnader.

Expressen har flera gånger tidigare projicerat bilder på byggnader.

– Det är en Expressen-tradition att belysa fastigheter, vi har bland annat gjort det i London där vi projicerade en bild på Zlatan inför en fotbollslandskamp mellan England och Sverige. Vi har också belyst Slottet med en gratulation inför ett kungabröllop och regeringshögkvarteret Rosenbad med uppmaningen "NEJ TILL RASISM".

Expressen var snabbt ut med att rapportera och sända live med anledning av terrorattacken.

– Expressen TV sände direkt, om Ciscos eventuella bud på Ericsson, när de första uppgifterna från Paris kom i går kväll. Sedan dess har vi oavbrutet bevakat utvecklingen i alla mediekanaler, intresset är stort och det är många Expressentittare och läsare som delar sorgen med Frankrike.