NU KOPPLAR EXPRESSEN PÅ TWINGLY. Det innebär att de som bloggar om Expressen kommer att synas tydligare på sajten. "Bloggar är viktiga både som opinionsbildare och nyhetsförmedlare. Vi vill därför göra det så smidigt som möjligt att söka sig till oss för att få inspiration till nya bloggposter", Emanuel Karlsten, Expressens redaktör för sociala medier. Foto: Jan Düsing
NU KOPPLAR EXPRESSEN PÅ TWINGLY. Det innebär att de som bloggar om Expressen kommer att synas tydligare på sajten. "Bloggar är viktiga både som opinionsbildare och nyhetsförmedlare. Vi vill därför göra det så smidigt som möjligt att söka sig till oss för att få inspiration till nya bloggposter", Emanuel Karlsten, Expressens redaktör för sociala medier. Foto: Jan Düsing

Expressen kopplar på Twingly

Publicerad
Uppdaterad
Nu länkar vi till din blogg, om du länkar till oss. Med start i dag kopplar Expressen på bloggtjänsten Twingly på de flesta av våra artiklar.
- Det blir ett sätt att belöna de bloggar som skriver om Expressen och ge nya perspektiv på våra artiklar, säger Emanuel Karlsten, Expressens redaktör för sociala medier.
Från och med i dag finns det, i anslutning till de flesta artiklar, en ruta som anger vilka bloggar som har skrivit om en artikel. Bloggarna kan handla om allt från analyser om det vi skrivit, till kritik eller bara ett tips. Så länge de har angett rätt länk så syns de direkt i artikeln.
- Genom att ge bloggare plats i direkt anslutning till artikeln bjuder vi in våra läsare att både ge och få andra perspektiv eller analyser. Vi tror det är värdefullt både för oss som tidning och våra läsare, säger Emanuel Karlsten.

Bättre och snabbare

Expressen har haft bloggkommentarer även tidigare, men bytet till Twingly innebär att blogglänkarna kommer synas snabbare och göra det lättare för bloggar att blogga om Expressens nyheter.
- Bloggar är viktiga både som opinionsbildare och nyhetsförmedlare. Vi vill därför göra det så smidigt som möjligt att söka sig till oss för att få inspiration till nya bloggposter, säger Emanuel Karlsten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag