Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Expressen i samarbete med Snapchat

Expressen startar ett nytt samarbete med socialamedierjätten Snapchat. Det senaste videoinnehållet inom nyheter, sport och nöje ska postas på den populära plattformen.

- Vi är glada över att framöver kunna nå en ny målgrupp med vårt starka innehåll inom nyheter, sport och nöje, säger Johan Eslander, chef Expressen TV.

En ny regering ska formas, det ryska aggressionskriget i Ukraina fortsätter - och ett fotbolls-VM är inte långt borta. Nyhetsläget är intensivt och i samband med det ingår Expressen ett samarbete med Snapchat. Varje vecka kommer nyhetsmaterial postas i flödet för att ge användaren en överblick av vad som sker i omvärlden.

- För oss är det naturligt att vara tillgängliga på så många plattformar som möjligt och Snapchat är en sådan plattform där vi tidigare inte har publicerat vårt starka utbud, säger Johan Eslander.

Expressen är en del av Snapchats nya partnersatsning på videojournalistik med etablerade medier som lanseras i Sverige den 27 september. Globalt är aktörer som CNN, BBC, Bild, Le Monde och NRK del i den journalistiska satsningen.

Snapchatanvändarna kan prenumerera på Expressens innehåll och välja om man vill ta del av nyheter, sport eller nöje - eller alla tre områden.

- Snapchat har en mycket engagerad publik i Sverige med över 3 miljoner användare. För att växa på vår svenska plattform ännu mer är vi glada över att samarbeta med några av de ledande aktörerna i Sverige som kommer lägga till premiuminnehåll till vår plattform, säger Lars Bo Jeppesen, nordenchef för Snapchat.

- Detta partnerskap ligger i linje med vår strategi att erbjuda Snapchatters de bästa programmen som är skräddarsydda för mobilen inom nyheter, sport, livsstil och underhållning.

För att få tillgång till Expressens Snapchat-format laddar användaren ner Snapchatappen och börjar prenumerera på kanalerna Expressen Nyheter, Expressen Sport och Expressen Nöje.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.