Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Släkten är värst för Trumps rådgivare Kellyanne Conway

”Det är vad det är” • Fick tuffa frågor i HBO-intervju med journalisten Jonathan Swan.
Kellyanne Conway och dottern Claudia. Kellyanne är en av Donald Trumps tyngsta rådgivare, men dottern gillar inte presidenten.
Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CNN / Skärmdump
Donald Trump.
Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN

Kellyanne Conway är en av Donald Trumps trognaste medarbetare.

Det är sämre med presidentlojaliteten på hemmaplan.

Hon har länge haft problem med maken George.

Men nu är det 15-åriga dottern Claudia som skapar rubriker genom att kalla Trump ”en jävla idiot”.

Släkten är värst heter det, och nog är det komplicerat hemma hos familjen Conway.

Kellyanne Conway är ett bekant namn vid det här laget. Hon är en av få som överlevt i Donald Trumps Vita hus, kampanjmanagern från 2016 som försvarar presidenten i ur och skur.

Hon har ett av de finare kontoren i Vita husets västra flygel, ett rum med utsikt över Washington-monumentet som tidigare innehafts av Hillary Clinton när hennes make var president och av George W Bushs politiske guru, Karl Rove.

Kellyanne Conway och president Donald Trump vid ett kampanjamöte i januari i år. Hon kämpar för hans återval.
Foto: LEV RADIN/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOC / LEV RADIN/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Så ja, Kellyanne är uppskattad av president Donald Trump. Men några medlemmar i familjen generar henne inför chefen. Denna gång handlar det om dottern, Claudia, 15 år.

Kellyanne och George Conway - han är republikansk jurist - har fyra barn tillsammans, Claudia är äldst tillsammans med tvillingbrodern George IV.

Claudia gillar att uttrycka sig på sociala medier. Från TikTok till Twitter. Men från i våras har budskapet blivit allt mer politiskt och kritiskt mot president Trump.

https://www.instagram.com/p/BwiM_6oJzs3/

I en film hon lade ut på TikTok uppmanade hon exempelvis folk att inte rösta på presidenten i höst. Det gick så långt att föräldrarna förbjöd henne att använda sociala medier. Hon hörsammade det i några dagar men är nu tillbaka.

Och det har skapat rubriker. För hon har inget snällt att säga om mammas chef, USA:s 45:e president.

När Trump i en tweet uppmanade skolorna att öppna i USA och att landet klarar sig bra i coronakrisen, svarade hon: ”Du är en jävla idiot”.

Foto: Twitter

I en annan tweet skriver hon med adress till president Trump:

”vet du vad Vi är sjuka och trötta på? vår rasistiska, homofoba, tyranniska, golfspelande idiot till president”.

Claudia Conway har också intervjuats av flera amerikanska medier, bland annat USA Today. Föräldrarna har nu satt stopp för det.

Foto: Twitter

Men i en tidigare intervju säger hon att hon sticker ut i en familj som annars är rejält konservativ. Hon säger till USA Today att vänsterpolitikern Alexandria Ocasio-Cortez och HD-domaren Ruth Bader Ginsburg är hennes två idoler.

Samtidigt beskriver hon sin mamma som sin bästa vän.

– Men vi kämpar hela tiden över politik och jag blir hela tiden nerklubbad av min familj, säger hon i en intervju för Insider.

Men i kritiken av president Trump så har hon faktiskt en allierad på hemmaplan. Pappa George är förvisso republikan, men en mycket offentlig kritiker av president Donald Trump.

Kellyanne Conway med maken George. Han är republikan, men en frän kritiker äv president Donald Trump.
Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN

Ja, han har egentligen skrivit värre saker om hustruns chef än vad dottern gjort. Han har kallat Trump för ”kriminell”, ”en obotlig lögnare” och ”Chefsidiot”. 

George Conway har också startat en politisk kommitté bland republikaner som arbetar för att Trump inte ska bli återvald 2020. I en krönika för Washington Post häromdagen skrev han att Trumps namn i historien kommer att ”live in infamy”, samma ord som president Franklin D Roosevelt använde om japanerna attack mot Pearl Harbor 1941.

Så hur klarar Kellyanne Conway och äktenskapet av allt detta? Det är vad många i USA också funderar över.

En del har spekulerat i att det är en slags show som de hoppas dra ekonomisk vinning av, men andra menar att osämjan är på riktigt och att de nu håller ihop mest för barnens skull. 

President Trump har hittills inte kommenterat dottern Claudia, och lär nog undvika att göra det också. Men maken George är sedan tidigare en verbal måltavla för honom. Så här har det låtit:

– George Conway, ofta kallad herr Kellyanne Conway av dem som känner honom, är VÄLDIGT svartsjuk på sin hustrus framgång och arg över att jag, med hennes hjälp, inte gav honom det jobb han önskade. 

- Jag känner honom knappt, men det räcker med att ta kasta en blick, en iskall FÖRLORARE och en make från helvetet.

Kellyanne Conway inför State of the Union