Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expressen fick guld på internationell gala

Mats Löthén, Expressens marknadsdirektör, Michael Phelps, INMA:s president, Per-Anders Broberg, Expressens biträdande chefredaktör, och Michael Seidl, Citat, på scenen i natt. Foto: Thomas Mattsson
Expressens satsning - att skapa en egen valstuga - prisades i natt på en gala i New York.
- Otroligt roligt att tidningar över hela värden har uppmärksammat vårt försök att utveckla politikbevakningen inför det senaste valet, sa Expressens biträdande chefredaktör Per-Anders Broberg, i morse.
INMA, en av världens mest respekterade medieorganisationer, delade i natt ut "INMA Awards" på Sheraton Hotel på 7:e Avenyn i New York. 90 bidrag från 72 tidningar i 21 länder var nominerade. Bland de nominerade titlarna fanns tidningsjättar som New York Times, USA Today, South China Morning Post och The Times of India, men i klassen "Readership/Usage of the Print Newspaper" vann Expressen guld.

Möta politiker

Valstugan var en unik satsning som Expressen gjorde i valspurten. Aldrig tidigare har en tidning haft en valstuga mitt i Stockholm. I valstugan kunde läsarna och väljarna möta politiker, ställa frågor och diskutera politik med allt från partiledarna från riksdagspartierna till företrädade för Expressens ledarsida.
– Jag tror att många imponerades av att alla partiledare och ministrar kom till Expressens valstuga för att möta väljare, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.
Han var på plats på INMA-galan i New York tillsammans med tidningschefer från hela världen. Och när Expressen i natt vann pris före kollegorna – som just i tävlingens stund blev konkurrenter – The Hamilton Spectator, Kanada, och Mid Day, Indien. konstaterade Per-Anders Broberg:
– Mitt i valrörelsen fick vi många att inte bara stanna till på Sergels torg och lyssna på debatter, utan också att delta i diskussionen genom att ställa frågor till politikerna.

"En bekräftelse"

Många av Expressens medarbetare var engagerade i valstugeprojektet. Christina Lundell och Anna Bäsén var valstugeredaktörer. Niklas Svensson gjorde det populära tv-formatet ”Raka svar” – direkt från valstugan och live på Expressen.se. Expressens ledarredaktion var på plats varje dag.
Eller, som Per-Anders Broberg, kan berätta:
– Folk stannade till, även när det regnade, och tog chansen att träffa kandidaterna. Bara det mötet var ju en vinst i sig, och priset som vi nu har fått här i USA var bara en bekräftelse på hur viktigt såna möten är.
Expressen var så klart inte nattens enda vinnare. Bland de andra pristagarna fanns exempelvis New York Times och Dagens Nyheter.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!