Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expressen-chef tar över Östersunds-Posten

Bosse Andersson blir ny chefredaktör för Östersunds-Posten.
Han är i dag redaktionschef för Expressen.se
- Jag är van att arbeta med nyheter i tuff konkurrens med andra tidningar, så att bli chefredaktör på ÖP känns som ett lockande jobb, säger Bosse Andersson till ÖP.
Östersunds-Posten är Jämtlands största dagstidning med en upplaga om 31 500 exemplar. ÖP ägdes tidigare av Centertidningar, men i höstas sålde Maud Olofsson & Co sina lokaltidningar och i dag ägs ÖP i stället av Mittmedia som också omfattar Sundsvalls Tidning. Strukturaffären innebar att chefredaktören och ansvarige utgivaren Bosse Svensson - en pionjär inom så kallade nya medier i Sverige - lämnar sitt uppdrag på ÖP. Han ersätts nu av en annan Bosse: Bosse Andersson som i dag är redaktionschef för Expressen.se, men som kommer från Östersund. Bosse Andersson tillträdde som chef för Expressen.se 1998.

"ÖP är att gratulera!"

Bosse Andersson har en lång Expressen-karriär bakom sig, men var en period också chefredaktör för en Stenbeck-ägd tv-tidning innan han återvände till Expressen. Det är i dag inte klart vem som efterträder Bosse Andersson som redaktionschef för Expressen.se, men Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen Nya Medier, säger: - ÖP är att gratulera! Bosse Andersson är mycket uppskattad bland medarbetarna på Expressen.se för sitt engagerade och prestigelösa ledarskap. Han är också en erfaren journalist som tidigare var editionschef för Expressens papperstidning. - Bosse Andersson är ett klokt val av ÖP eftersom han kan nya medier. ÖP producerar ju sen länge lokal-tv för TV4 och i går startade "ÖP-TV" nyhetssändningar på Internet. ÖP är en bra tidning som ökar upplagan och fick en reporter nominerad till Guldspaden, den nya chefredaktören kommer helt säkert fortsätta att utveckla ÖP.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!