Svenska folket rasar mot djursex

Publicerad
Uppdaterad
Svenska folket rasar efter Expressens avslöjande om nätverket som har djursex.
Här är några av rösterna.
"Mitt nästa steg är att skriva till Jordbruksminister Eskil Erlandsson. Det måste bli slut på detta djurplågeri.
Vad finns etiken och moralen i samhället då vuxna människor utför barbariska sexuella handlingar mot oskyldiga djur? Det måste väl ändå finnas en spärr som säger att detta är helt fel... om inte... ja, då ska man inte få vistas i samhället. Det är klart att det ska vara straffbart.
Det är så tragiskt att djur måste ha lagar som skyddar dem mot sånt som inte ens borde existera."
Lena Scherman
Jag är emot djursex, problemet är var man ska dra gränsen rent juridiskt angående lagstiftning. En annan sak är detta oerhörda hyckleri som många visar upp, jag menar: djurplågeri när det gäller kött, det går bra, men djurplågeri när det gäller sex, då är det plötsligt förfärligt. Själv är jag emot all sorts djurplågeri, inte bara en sort."
"Liberal björn"

"Finns väl egentligen bara en sak att säga. Självklart ska det förbjudas och det ska vara ordentliga straff också. Definitivt samma straff som för de som utnyttjar barn. Som djurägare ser jag detta lika hemskt som alla andra sexuella utnyttjningar. Människor som beter sig så här kan ju inte vara normalt funtade i hjärnan. Borde spärras in på dårhus för evigt."
"Alice1"

"Det finns redan lagar
mot djurplågeri och därmed skulle en lag mot djursex enbart bli en moralisk markering.
Problemet är att det då fortfarande är tillåtet att döda och äta upp ett djur vilket borde vara värre än att ha sex med samma djur?
Resultatet av en lagstiftning skulle kunna bli att man kan döda ett djur, ha sex med det och sedan äta upp det, allt fullt lagligt utom sexet... som då dessutom skulle vara en form av nekrofili..."
"M. Pigg"

"Det är konstigt
att det inte redan finns en lag mot detta. Jordbruksministern kanske ska se till att något händer på den här fronten i stället för att kläcka ur sig väldigt olämpliga meningar. Om inte han eller övrig personal på det departementet är för en lag mot detta, kanske de har hamnat fel."
"bakterien"

"Helt sjukt att låta djur behandlas på det sättet. Fy skäms på de ansvariga. Straffa alla dessa människor som behandar djur på ett ovärdigt sätt.
Varför provar man inte alla sådana perverser i stället för husdjur som sexleksaker. Högsta straff alla dessa kan få."
"pudding"

"Men herre Gud, vad är det frågan om?? Att ha sex med ett djur är som att ha sex med ett barn, dom kan inte heller säga nej!"
"zmirnova"

"Om folk engagerar sig så starkt som de gjorde för den här FRA lagen så ska ni nog se att vi kan göra en förändring!! skriv kräv sätt press på regeringen och jordbruksministern, vi måste måste hjälpa djuren, tillsammans kan vi kämpa för en lag som förbjuder detta, snälla låt oss kämpa alla!"
"Rädda Isbjörnen!"

"Blev verkligen upprörd eftersom jag trodde detta redan var förbjudet! Jisses, vad är det för perversa politiker vi har som inte stiftat en lag mot detta redan?! Varför är djursex tilllåtet?"
"Fila"

"Jag kommer göra allt i min makt att detta ska förbjudas. Allt jag kan! Sex med djur?! Det är så sjuk att det finns inte.Jag mår illa. Är fruktansvärt upprörd av detta. Jag ska göra min röst hört för detta ska få en lagstiftning."
"Elis@beth"

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag