Djursexnätverkets huvudman är en 45-årig före detta vd från södra Sverige. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Djursexnätverkets huvudman är en 45-årig före detta vd från södra Sverige. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Nätverkets huvudman: Jag månar om djuren

Publicerad
Uppdaterad
"Visar djuret minsta lilla tecken på att inte vilja - då backar jag direkt."
Så försvarar nätverkets huvudman det omfattande djurplågeriet som han organiserar.
När Expressen en tid efter träffen på gården i södra Sverige konfronterar medlemmar ur nätverket menar huvudmannen att det snarare var hunden som ville ha sex med honom än tvärtom.
- De gånger jag gjorde nåt med henne var det hon själv som backade upp mot mig och provocerade fram det.
- Hon löpte och släppte till. Vid senare tillfällen ville hon inte och då backade jag direkt.

"Definitivt olagligt"

Huvudmannen medger att han som människa har ett övertag över djuren, men menar ändå att det inte rör sig om övergrepp.
- Jag månar om djuren. Jag är den som aldrig vill göra nåt djur illa. Är det så att djuret visar minsta lilla tecken på att inte vilja - då backar jag direkt, säger han och fortsätter:
- Det är många som gör kopplingen mellan skändning av djur och djursex. Det ena är definitivt olagligt. Det låter sininessjukt att skära i djuren, men den kopplingen finns inte bland oss som håller på med det här.


Har gjort sig av med tiken

Huvudmannen säger i dag att han gjort sig av med tiken som han haft sex med. Han menar också att han numera inte bjuder in människor som mot betalning får ha sex med djuren på hans gård.
Andra i nätverket vill inte lämna några kommentarer om den tabubelagda läggningen.
Den 67-årige vännen till huvudmannen vill nu inte prata med Expressen, men vid en tidigare träff har han försvarat sitt handlande.
- Ingen kan säga att den som har sex med en häst gör det mot hästens vilja. För vill inte hästen så sparkar den bakut, sa han och tillade:
- Det är inte olagligt, inte själva akten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag