"Många som har hund är nog nyfikna..."

Publicerad
Uppdaterad
Expressen fortsätter att granska verklig-
heten bakom debatten.
Med dold kamera och lånad identitet har Expressens reporter David Baas nått den innersta kärnan av det slutna djursexnätverket.
Några repliker från en träff som nätverket hade på ett dagis:
"Många som har hund är nog nyfikna, men drar sig för att prova. Många vågar inte för att de tror att det ska synas."    
36-årig man under träffen på dagiset

"Det är inte speciellt svårt att få hundar att göra det under rätta förutsättningar."
Nätverkets huvudman under träffen på dagiset

”De som har egna djur – hästar och hundar och så – de har inget behov av att söka sig ut så här.”
38-årig man i nätverket under träffen på dagiset.

"Har man själv hund kan man prova när man vill och är inte så styrd."
Nätverkets huvudman under träffen på dagiset

"Menar man allvar så borde man inse att de man träffar inte heller har nåt intresse av att sprida information utåt. Du har ingen anledning att snacka om mig i ditt hemområde."
67-årig man i nätverket under träffen på dagiset.

"Det är säkert lika jobbigt för dem som har kärringar som inte vet nåt alls."    
Nätverkets huvudman under träffen på dagiset.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag