Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

JOURNALISTBASEN FICK GÅ

1987 avslöjade Expressen att Svenska Journalistförbundets ordförande Östen Johansson utnyttjat sin ställning till att ordna lägenheter i centrala Stockholm.
Både Johansson och förbundets vice ordförande Yvonne Gille var ledamöter av styrelsen för Pressens pensionskassa som ägde ett antal fastigheter i Stockholm. Johansson fick två lägenheter av kassan, Gille tre.
Östen Johansson var vid denna tid chefredaktör för HSB:s tidning Vår bostad som sedan många år i nummer efter nummer försökt bekämpa bostadsmyglet.
Några dagar efter avslöjandena tvingades både Johansson och Gille att avgå från sina poster i Journalistförbundet. Dessutom ställde hela förbundsstyrelsen sina platser till förfogande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.