Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här erbjuds Expressens reporter att ha sex med en hund

EXPRESSEN MÖTER HUVUDMANNEN. Djursexnätverkets huvudman bjuder in Expressens reporter David Baas till sin gård i södra Sverige. På gården bygger mannen nu upp ett djursexcentrum. Mötet avslutas med att huvudmannen visar hur han har sex med en tik som han hittat på annonssajten Blocket. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM

Den 45-årige före detta direktören tar ett hårt tag om tiken när den oroligt spjärnar emot.
Han köpte hunden billigt på Blocket av en familj som ville att den skulle få ett bättre liv ute på landet.
I stället utsätts den nu för plågsamma övergrepp av medlemmar i djursexnätverket.

FAKTA

Belagt med dödsstraff förr


Sex med djur är inte brottsligt i Sverige. Under 1800-talet var det belagt med dödsstraff om en person hade sex med djur, men 1944 avkriminaliserades det.
England har, som enda land i Europa, ett direkt förbud mot djursex. Även i vissa delstater i USA är djursex förbjudet. Norge har ett förbud mot att använda djur i pornografiska sammanhang.
Sexuella övergrepp mot djur kan räknas som djurplågeri om djuret skadas. Mellan åren 2000 och 2005 anmäldes 115 fall av sexuella övergrepp mot djur. Inget ledde till åtal.
En brittisk undersökning visar att vart tjugonde djur som tas in till veterinär – som inte råkat ut för en olycka – har utsatts för sexuella övergrepp.
– De som blir anmälda är bara toppen av isberget, säger Johan Beck Friis,
djurskyddsansvarig på Sveriges veterinärförbund.

Med dold kamera och lånad identitet har Expressen kartlagt det välorganiserade djursex- nätverket.
Det vi funnit är ett omfattande och systematiskt djurplågeri:
Nätverket hyr under falskt namn in sig i lokaler dit djur förs för sexträffar.
Hundvalpar lärs upp i syfte att bli sexpartners till människor och för att utnyttjas vid inspelningar av djursexfilmer.
Djursexfilmer produceras och säljs vidare inom nätverket.

Nätverket ger ingående instruktioner i hur man har sex med djur - främst hundar, hästar och åsnor - och hur man undviker att ertappas.
Den extremt tabubelagda läggningen zoofili har fått ett uppsving tack vare Internet, enligt experter.
Mängder med porr där människor har sex med djur finns bara några musklick bort.
Expressen kartläggning av det dolda djurplågeriet visar att en av de största djursexsajterna är svensk. Via sajtens chatt har administratören - som visar sig vara en 45-årig före detta vd - byggt upp ett omfattande nätverk av personer som har sex med djur.
Första steget in i nätverket är att lära känna den 45-årige mannen via chatten. Efter några veckors förtroendeskapande chattande får Expressens reporter en inbjudan till en första träff.
En kvinna i nätverket har lovat att ta med sig två hundar till träffen - men hon får förhinder i sista stund.
I stället samlas fem män för att "lära känna varandra" inför kommande sexträffar.
Träffen sker mitt i vintern i en lokal som hyrts för kvällen på en liten ort i Småland.
De flesta som samlats saknar själva djur - deras mål är att träffa djurägare som lånar ut sina djur för sexträffar.
- Det är inte så lätt att hitta nåt, speciellt inte i en storstad. Därför måste man träffas på det här sättet för att bygga upp en relation, säger en 67-årig man.
Huvudmannen sitter på hela kontaktboken till nätverket:
- Det är tolv personer från chatten som kommer från Växjö och sen är det många från hela Blekinge. Från Göteborg är det också ganska många, men från Stockholm och uppåt är det nästan ingen, säger han.
Flera av personerna på träffen har mötts tidigare. De berättar öppet om tidigare sexträffar - bland annat när de besökte "åsnemannen".
- Han har en get och ett par åsnor. Vi försökte med en åsna, men det gick inte. Men geten hade vi sex med, säger huvudmannen.
- Ja, den stackarn kom inte undan, säger en annan person.


Ljuger för omgivningen

En annan av nätverkets medlemmar - en 38-årig man - berättar hur han brukar smyga sig in till hästar i hagar och köra in knytnäven i dem.
För nästan alla i nätverket är det livsviktigt att hemlighålla den extremt tabubelagda läggningen. När de åker på träff får de hitta på lögner för sina fruar, barn och andra bekanta.
- I dag är jag på "arbetsresa". Jag reser en hel del och kan komma och gå som jag vill, säger en man om vad han sa till sin fru när han åkte till träffen.
Efter träffen lovar huvudmannen en mer "praktisk" träff. Tiden efter träffen berättar han via mejl, sms och telefonsamtal öppet om hur han reser runt i landet till personer i nätverket och har sex med deras djur.
Framåt sommaren har han börjat bygga upp ett eget djur-bestånd på sin gård i södra Sverige. Målet är att han ska börja ta emot besökare från nätverket som - mot en avgift - har sex med hans djur.
Efter att ha betalt en avgift på 500 kronor får Expressens reporter ett sms från huvudmannen. Han har en löpande tik på gång.

Lurar till sig hundarna

Några dagar senare hämtas Expressens reporter av huvudmannen vid tågstationen. Under den drygt två mil långa bilresan till hans gård gläfsar en hanhund och den löpande tiken i baksätet.
Samtidigt skryter mannen om hur han haft sex med tiken flera gånger under helgen.
Väl framme på gården syns två hästar gå omkring och beta - båda hästarna ägs av en kvinna inom djursexnätverket och används för sexuella ändamål.
På köksgolvet inne i huset är det blodigt efter den löpande tiken.
Mannen berättar att han hittat sina hundar på annonssajten Blocket. Barnfamiljer har ovetandes lämnat ifrån sig sina hundar i tron att de ska få ett bra liv ute på landet.
- Men tanken är att vi ska ha sex med dem, säger mannen och skrattar.

Visar själv

Hemma på den ensligt belägna gården visar sedan 45-åringen hur det går till.
Scenen som Expressens dolda kamera registrerar är vämjelig.
- Jo, då fina hunden, säger han efteråt och frågar Expressens reporter:
- Ska vi låta dig få pröva?
Expressen avböjer erbjudandet och lämnar gården.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.