EXPRESSEN MÖTER HUVUDMANNEN. Djursexnätverkets huvudman bjuder in Expressens reporter David Baas till sin gård i södra Sverige. På gården bygger mannen nu upp ett djursexcentrum. Mötet avslutas med att huvudmannen visar hur han har sex med en tik som han hittat på annonssajten Blocket. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
EXPRESSEN MÖTER HUVUDMANNEN. Djursexnätverkets huvudman bjuder in Expressens reporter David Baas till sin gård i södra Sverige. På gården bygger mannen nu upp ett djursexcentrum. Mötet avslutas med att huvudmannen visar hur han har sex med en tik som han hittat på annonssajten Blocket.  Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM

Här erbjuds Expressens reporter att ha sex med en hund

Publicerad
Uppdaterad

Den 45-årige före detta direktören tar ett hårt tag om tiken när den oroligt spjärnar emot.
Han köpte hunden billigt på Blocket av en familj som ville att den skulle få ett bättre liv ute på landet.
I stället utsätts den nu för plågsamma övergrepp av medlemmar i djursexnätverket.

Med dold kamera och lånad identitet har Expressen kartlagt det välorganiserade djursex- nätverket.
Det vi funnit är ett omfattande och systematiskt djurplågeri:
Nätverket hyr under falskt namn in sig i lokaler dit djur förs för sexträffar.
Hundvalpar lärs upp i syfte att bli sexpartners till människor och för att utnyttjas vid inspelningar av djursexfilmer.
Djursexfilmer produceras och säljs vidare inom nätverket.

Nätverket ger ingående instruktioner i hur man har sex med djur - främst hundar, hästar och åsnor - och hur man undviker att ertappas.
Den extremt tabubelagda läggningen zoofili har fått ett uppsving tack vare Internet, enligt experter.
Mängder med porr där människor har sex med djur finns bara några musklick bort.
Expressen kartläggning av det dolda djurplågeriet visar att en av de största djursexsajterna är svensk. Via sajtens chatt har administratören - som visar sig vara en 45-årig före detta vd - byggt upp ett omfattande nätverk av personer som har sex med djur.
Första steget in i nätverket är att lära känna den 45-årige mannen via chatten. Efter några veckors förtroendeskapande chattande får Expressens reporter en inbjudan till en första träff.
En kvinna i nätverket har lovat att ta med sig två hundar till träffen - men hon får förhinder i sista stund.
I stället samlas fem män för att "lära känna varandra" inför kommande sexträffar.
Träffen sker mitt i vintern i en lokal som hyrts för kvällen på en liten ort i Småland.
De flesta som samlats saknar själva djur - deras mål är att träffa djurägare som lånar ut sina djur för sexträffar.
- Det är inte så lätt att hitta nåt, speciellt inte i en storstad. Därför måste man träffas på det här sättet för att bygga upp en relation, säger en 67-årig man.
Huvudmannen sitter på hela kontaktboken till nätverket:
- Det är tolv personer från chatten som kommer från Växjö och sen är det många från hela Blekinge. Från Göteborg är det också ganska många, men från Stockholm och uppåt är det nästan ingen, säger han.
Flera av personerna på träffen har mötts tidigare. De berättar öppet om tidigare sexträffar - bland annat när de besökte "åsnemannen".
- Han har en get och ett par åsnor. Vi försökte med en åsna, men det gick inte. Men geten hade vi sex med, säger huvudmannen.
- Ja, den stackarn kom inte undan, säger en annan person.


Ljuger för omgivningen

En annan av nätverkets medlemmar - en 38-årig man - berättar hur han brukar smyga sig in till hästar i hagar och köra in knytnäven i dem.
För nästan alla i nätverket är det livsviktigt att hemlighålla den extremt tabubelagda läggningen. När de åker på träff får de hitta på lögner för sina fruar, barn och andra bekanta.
- I dag är jag på "arbetsresa". Jag reser en hel del och kan komma och gå som jag vill, säger en man om vad han sa till sin fru när han åkte till träffen.
Efter träffen lovar huvudmannen en mer "praktisk" träff. Tiden efter träffen berättar han via mejl, sms och telefonsamtal öppet om hur han reser runt i landet till personer i nätverket och har sex med deras djur.
Framåt sommaren har han börjat bygga upp ett eget djur-bestånd på sin gård i södra Sverige. Målet är att han ska börja ta emot besökare från nätverket som - mot en avgift - har sex med hans djur.
Efter att ha betalt en avgift på 500 kronor får Expressens reporter ett sms från huvudmannen. Han har en löpande tik på gång.

Lurar till sig hundarna

Några dagar senare hämtas Expressens reporter av huvudmannen vid tågstationen. Under den drygt två mil långa bilresan till hans gård gläfsar en hanhund och den löpande tiken i baksätet.
Samtidigt skryter mannen om hur han haft sex med tiken flera gånger under helgen.
Väl framme på gården syns två hästar gå omkring och beta - båda hästarna ägs av en kvinna inom djursexnätverket och används för sexuella ändamål.
På köksgolvet inne i huset är det blodigt efter den löpande tiken.
Mannen berättar att han hittat sina hundar på annonssajten Blocket. Barnfamiljer har ovetandes lämnat ifrån sig sina hundar i tron att de ska få ett bra liv ute på landet.
- Men tanken är att vi ska ha sex med dem, säger mannen och skrattar.

Visar själv

Hemma på den ensligt belägna gården visar sedan 45-åringen hur det går till.
Scenen som Expressens dolda kamera registrerar är vämjelig.
- Jo, då fina hunden, säger han efteråt och frågar Expressens reporter:
- Ska vi låta dig få pröva?
Expressen avböjer erbjudandet och lämnar gården.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag