Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är SD-toppens inlägg på hatsajten

GJORT SNABB KARRIäR. Christoffer Dulny, 30, talar på Sverigedemokraternas landsdagar i Västerås i november 2013. I dag är han partiets ordförande och förstanamn i Stockholms stad samt topptjänsteman på partiets riksdagskansli och nära medarbetare till partiledaren Jimmie Åkesson.
Foto: Sven Lindwall

Christoffer Dulny, 30, är ordförande för SD i Stockholms stad och partiets förstanamn i kommunvalet i Stockholm.

Expressen kan i dag avslöja dokument som visar hur han skrivit anonyma kommentarer på hatsajter som Avpixlat.

Och hur han varit en flitig tipsare till Avpixlats föregångare Politiskt inkorrekt, bland annat om araber och "zigenare".

"Invandrare är absolut värst på att ljuga, manipulera, köra fulsälj, hetsa etc", skriver Dulny under falskt namn på Avpixlat.

- Jag tänker inte kommentera någonting till dig, säger Christoffer Dulny och flyr in i en bil när Expressen visar honom hans egna artikelkommentarer.

Dulny har gjort snabb karriär inom SD. Efter valet 2010 anställdes han på partiets riksdagskansli - först som pressekreterare för att sedan avancera till politisk samordnare, nära partiledaren Jimmie Åkesson.

Inför valet 2014 har han också blivit ordförande för partiet i Stockholms stad - där han nu toppar kommunlistan.

Dessutom står han på riksdagslistan och skulle partiet nå sitt mål att minst dubbla antalet mandat har han god chans att bli riksdagsledamot efter den 14 september.

Registrerat ett konto

Expressen och Researchgruppen kan i dag avslöja att Dulnys politiska arbete inte bara har skett öppet.

För att kunna kommentera anonymt på hatsajterna har Christoffer Dulny registrerat ett kommentatorskonto under antaget namn.

Med hjälp av det går han till angrepp mot främst muslimer och romer. En artikel på den främlingsfientliga hatsajten Avpixlat med rubriken "Hovrätten sänker dom - sköt ensamkommande" kommenterar Dulny:

"(namnet på den dömde) är väl ett zigenarnamn va? Känns viktigt att påpeka isf".

På den nigerianska nyhetssajten Vanguards hemsida, i en kommentar till en artikel om den svenska ambassadens arbete för att främja kontakter mellan Sverige och Nigeria, skriver Dulny:

"Please dont come here we dont want your prescence. //Swede." (Kom inte hit, vi vill inte ha er här. //Svensk)

"Sig själva att skylla"

På Avpixlats föregångare Politiskt inkorrekt skriver han i en kommentar om sin oro för att det föds för många muslimer i Sverige:

"även om födslotalen bland muslimer som bott ett längre tag i t.ex. Sverige eller Danmark minskar så motverkas det ändå att man, i alla fall i Sveriges fall, importerar nya muslimer i tiotusental som kommer att föda lika många barn som de muslimer som kom för 20-30 år sedan.

Man får inte missa en sådan grundläggande sak, här i Sverige har vi fortfarande en massinvandring som är bortom all vett och sans, vi har knappt börjat oroa oss för nästa steg som är att vi blir 'utfödda' i vårt eget land, och vi betalar dem för det genom generöst vårdnadsbidrag och barnbidrag."

I samma kommentar fortsätter Dulny:

"Systemet måste göras om helt och hållet, alla bidrag ska omvandlas till skattelättnader eftersom vi då åtminstone träffar de som arbetar(dvs svenskar till största delen). De som inte arbetar kommer alltså inte att tjäna något på att föda fler barn. Det är en början."

En artikel på Politiskt inkorrekt om Torsby kommuns prioriteringar kommenterar han:

"Vedervärdigt, det är bara en tidsfråga innan hela fasaden krackelerar fullständigt och Svensson på allvar inser att deras äldre ligger och dör i sina egna kroppsvätskor för att Ali 23 år ska kunna bli servad med mat lagad i ett lyxkök.

VAKNA SVERIGE FÖR I HELV...."

I en kommentar på Sydsvenskans sajt har Dulny under falskt namn rasat mot synen på romerna som särskilt utsatta:

"vad som hänt är att man försummar sin skolplikt, man utnyttjar välfärdssystemen hänsynslöst, man har ett bemötande mot svenskar som är under all kritik."

Han fortsätter i samma kommentar:

"Nej, romerna har till största delen sig själva att skylla i dagens samhälle, i alla fall i Sverige".

"Absolut värst på att ljuga"

På Avpixlat ger Christoffer Dulny i en av sina anonyma kommentarer sin bild av hur invandrare som arbetar som telefonförsäljare beter sig:

"1. Alla invandrare ljög om sitt namn, de sa något svenskt så att det skulle inge mer förtroende (lurendrejeri redan där.)

2. Om ett 'sälj' gick dåligt så blev det ett jävla liv så fort telefonen lades på, tappat räkningen hur många gånger jag hört MENA-invandrare skrika 'jävla kärringhora/fittkärring etc'

3. Invandrare är absolut värst på att ljuga, manipulera, köra fulsälj, hetsa etc. De är helt skamlösa och passar därför extremt bra in i denna bransch. Många av dem saknade helt moraliska kompasser och det i en bransch där det redan är illa ställt."

På Politiskt inkorrekt kommenterar Dulny en namngiven kvinnlig vänsterpolitiker och berättar att hennes lägenhet ligger på en namngiven gata i innerstaden där en "trea kostar 2 miljoner eller mer" och undrar varför hon inte bor i mer "mångkulturella oaser".

Dulny avslutar den anonyma kommentaren: "Kan hon inte dela med sig av sina rikedomar så att det blir lite jalla jalla åt alla?".

Christoffer Dulny har dock inte nöjt sig med att bara kommentera muslimer och romer på hatsajterna.

Expressen har också tagit del av mängder av tipsmejl från honom till Politiskt inkorrekt, föregångaren till hatsajten Avpixlat. Gång på gång skickar han mejl om uppmärksammade brottsfall där han skriver namn, personnummer och adress till misstänkta brottslingar. Det centrala för Dulny i tipsmejlen är etniciteten:

"Våldtäktsmannen är medborgare i Rumänien (måste ju vara en zigenare)", skriver han i ett tipsmejl, och bifogar domen.

När tre medlemmar i samma familj hittats döda tipsar han Politiskt inkorrekt om namnen.

Han skriver:

"Ska vara av bosnisk härkomst. Stalltipset är att pappan gjorde det. OBS ej bekräftade uppgifter så posta inget än. Tänkte bara hålla er underrättade."

"Har våldsammare gener"

Ett annat tipsmejl som Dulny skickar till Politiskt inkorrekt har rubriken: "Gängvåldtäkter i Londm, 92% av alla gärningsmän är icke-vita".

Rubriken är hämtad från en artikel på en främlingsfientlig sajt. Dulny vill att Politiskt inkorrekt ska gå vidare med uppgifterna och skriver:

"Sen kan man undra var de återstående 8% har sin härkomst någonstans? Albanien eller dylikt är ett hett tips".

Christoffer Dulny mejlar också Politiskt inkorrekt och ber om information om personer inblandade i våldsbrott. I ett mejl med rubriken "12 åring försökte våldta 90årig tant" skriver han:

"Kan ni skaka fram lite vem det är? Det går trögt på FB just nu." Med FB syftar Dulny på nätforumet Flashback.

I ett annat mejl skriver han att han vill att Politiskt inkorrekt ska hänga ut en ung, muslimsk kvinna som hamnat i konflikt med sin skola för att hon bär heltäckande slöja, så kallad niqab. Inför att TV4:s samhällsprogram Kalla fakta skulle ta upp fallet ville Dulny ha Politiskt inkorrekts hjälp att ge sig på henne:

"Skulle ni inte kunna skaka fram en bild på henne utan niqaben och köra det som en grejj inför söndagens program? Typ nåra timmar innan eller så? Vore kul!"

I ett tipsmejl till Politiskt inkorrekt länkar Dulny till en artikel om en omdiskuterad dom i en italiensk domstol där man hänvisade till forskning kring genetiska orsaker till brottslighet.

Dulny skriver i sitt tipsmejl:

"araber har våldsammare gener, nu får de kortare fängelsestraff".

Vägrar att svara på frågorna

Efter riksdagsinträdet 2010 såg Dulny, som SD-tjänsteman, till att partiets riksdagskansli fick en hemlig direktkanal till Politiskt inkorrekt. Syftet var att plantera "nyheter" och föra ut partiets budskap på hatsajten utan att det skulle framgå att partiet låg bakom det: "Ni behöver inte uppge varifrån ni fått informationen. Ni kan ju lägga in relevanta länkar och utforma texten som ni tycker passar, det behöver jag iofs inte säga till er", skrev han i ett mejl till sajten.

Expressen träffade Christoffer Dulny efter ett torgmöte i Kungsträdgården i Stockholm i fredags.

Varför bestämde du dig för att börja skriva anonyma artikelkommentarer på Avpixlat?

- Vilka syftar du på då?

Expressen visar honom en utskrift med några av hans kommentarer på Avpixlat, de där han bland annat skriver: "Invandrare är absolut värst på att ljuga, manipulera, köra fulsälj, hetsa etc. De är helt skamlösa och passar därför extremt bra in i denna bransch. Många av dem saknade helt moraliska kompasser".

När Dulny läst klart frågar han:

- Har du mer?

Ja, som det står här så finns det hundra kommentarer som du har skrivit, och då undrar jag bara hur det kom sig att du började med det?

- Jag tänker inte kommentera någonting till dig, du får gå via presstjänsten, det är allt jag har att säga, säger Dulny.

Han går sammanbitet mot SD-bilen bakom oss.

Det är väl ändå rimligt att du som ställer upp i valet berättar om varför du skriver anonyma kommentarer på Avpixlat?

Christoffer Dulny slår tigande fast bakdörrarna på skåpbilen och går fram och sätter sig i passagerarsätet och slår igen dörren.

Du har ju just stått och hållit ett långt politiskt tal här, du kan väl svara på några enkla frågor då?

Dulny tar tigande fram sin mobiltelefon.

Jag skulle vilja fråga dig varför du tycker det var viktigt att påpeka att någon är zigenare och varför araber har våldsammare gener. Vi får inga svar på de frågorna?

Poliserna lyfter på avspärrningstejpen och släpper ut den SD-märkta bilen som kör ut från Kungsträdgården och försvinner i trafiken.

På måndagsmorgonen säger Christoffer Dulny till SVT att det "var helt och hållet ett felaktigt agerande".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.