Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

FAQ/Tips till grävgruppen

David Baas, Anna Bäsén, Christian Holmén och Claes Petersson.

Skicka sms och mms:a bilder och filmer till: 71717, ange om du vill bli kontaktad av någon reporter i tidningens grävgrupp.
 

Kan jag vara anonym när jag tipsar?
Du kan alltid vara anonym när du tipsar om du så önskar. Om du berättar för oss vem du är så är dock din anonymitet skyddad i Tryckfrihetsförordningen, som är en grundlag. Expressen röjer aldrig en källa.

Om det gäller väldigt känsliga uppgifter, till exempel om min arbetsgivare, vad ska jag tänka på då när jag tipsar?

Använd inte din arbetsmejl, som arbetsgivaren kan kolla, ring inte på din jobbmobil, av sama anledning. Mejla från ett hotmailkonto, ring från dina privata telefoner. Om du vill känna dig helt säker kan du köpa ett kontantkort till din privata mobil, ett kort som du bara använder i dina kontakter med oss. 

Får jag tipspengar? Hur mycket?

Bra tips som leder till publicering kan belönas med tipspeng. Summan varierar beroende på hur stor/viktig nyheten är. Årets bästa insända läsarbild belönas till exempel med drygt 71 717 kronor.

Ska jag skicka originalhandlingar?
Om du vill, men bäst är förstås om du tar kopior och behåller originalen själv. I vissa fall kan vi dock behöva själva originalhandlingarna för vår faktakontroll. Originalhandlingar återlämnas alltid efter publicering om tipsaren så önskar.

Jag tipsade, när kommer jag att höra av er?

Om du lämnar ett nyhetstips kan du räkna med att vi hör av oss snarast. Lämna gärna din mejladress så får du snabbt ett besked om vi vill gå vidare med dina uppgifter eller inte. Vi vinnlägger oss om att ta väl hand om våra tipsare.
Får jag veta hur ni tänker citera mig?

Även om du tipsar oss om en nyhet eller ett missförhållande är det inte alls säkert att vi kommer att citera dig i det färdiga reportaget. Om du vill medverka, anonymt eller med namn och bild, så får du alltid läsa dina egna citat och se i vilket sammanhang de används. Vi försöker att hålla våra tipsare så informerade vi bara kan om hur arbetet med tipsen fortskrider.

 

Ring oss på: 08/738 30 00
Skriv till oss på: Expressen, Grävgruppen, 10516 Stockholm
 

Mejla oss på:
christian.holmen@expressen.se
david.baas@expressen.se
claes.petersson@expressen.se
anna.basen@expressen.se

Grävgruppen


Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!