Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Varningen: Risk för explosion nära hus

Flera tåglinjer påverkas av branden, meddelar Trafikverket.Foto: Tobias Sternhag
Räddningstjänsten har placerat containrar runt branden för att tågtrafiken ska kunna återupptas snarast möjligt.Foto: Tobias Sternhag

Polisen har spärrat av ett bostadsområde i Eskilstuna efter att explosionsrisk uppstått efter en brand.

– Normalt sett brukar den här typen av avspärrningar omfatta 300 meter i alla riktningar, säger Thomas Agnevik på polisens regionledningscentral.

Flera tåglinjer påverkas av branden, meddelar Trafikverket.

Räddningstjänsten har placerat containrar runt branden för att tågtrafiken ska kunna återupptas snarast möjligt.

Klockan 06.16 på onsdagsmorgonen larmades polisen om en brand i en byggnad i ett bostadsområde i Eskilstuna. Några minuter senare anlände polisen till platsen och spärrade av området runt byggnaden som brinner, som man uppger är ett förråd eller garage.

– Vi hjälper till med avspärrningar för att säkra området, eftersom det finns gastuber i lokalen som brinner. Det gör att det finns explosionsrisk, säger Thomas Agnevik på polisens regionledningscentral.

Hur omfattande är avspärrningen?

– Jag vet inte det i nuläget. Normalt sett brukar den här typen av avspärrningar omfatta 300 meter i alla riktningar. Det beror på hur terrängen ser ut och om det finns andra byggnader i närheten. Då blir avståndet normalt sett kortare, säger Thomas Agnevik på polisen.

Först planerade räddningstjänsten att skjuta sönder gastuberna under säkra former, men vi tiotiden på förmiddagen meddelar polisen att planerna har ställts in.

– Jag kan tänka mig att det hade blivit för svårt. Man kan inte gå för nära på grund av explosionsriskerna, och då måste man skjuta från avstånd. På brandplatser ligger gastuberna inte tillräckligt synligt för att man ska kunna skjuta säkert, säger Thomas Agnevik på polisen.

Tågtrafiken påverkas av branden

Tågtrafiken i området har stoppats, meddelar Trafikverket. Linjer som drabbas är Örebro - Eskilstuna - Stockholm C samt Linköping - Eskilstuna - Sala.

Räddningstjänsten har ställt upp containrar som barriär runt elden. Enligt polisen är syftet i första hand att tågtrafiken ska kunna återupptas. 

Vi tiotiden på morgonen ligger trafiken fortfarande nere.

Stationer där tågtrafiken påverkas

Eskilstuna C, Örebro C, Arboga, Flemingsberg, Huddinge, Kungsör, Läggesta, Nykvarn, Strängnäs, Stockholms södra, Södertälje Syd, Årstaberg, Älvsjö, Stockholm Central, Linköping C, Dingtuna, Flen, Hälleforsnäs, Katrineholm C, Kolbäck, Kimstad, Kvicksund, Linghem, Norrköping C, Ransta, Västerås C, Sala

 

Källa: Trafikverket

Samtidigt har ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, utfärdats. Alla boende i området har uppmanats att stanna inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation, rapporterar Aftonbladet

I nuläget finns inga uppgifter om att någon skadats i branden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.