Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Explosioner på rysk gasledning

Gasledningen är delägd av Ukraina.
På Telegram sprids bilder som uppges visa explosionen.

Tre personer omkom och ytterligare en skadades i samband med en explosion vid gasledningen i Ryssland, rapporterar Reuters med hänvisning till den ryska statskontrollerade nyhetsbyrån Tass. 

Gasledningen löper mellan Ryssland och Europa via Ukraina. 

Enligt lokala myndigheter i delrepubliken Tjuvasjien stoppades gasflödet klockan 13.50 lokal tid efter att en explosion skett i samband med ett planerat underhållsarbete, skriver Reuters.

Branden rapporteras nu vara släckt, enligt myndighetsuppgifter till den ryska nyhetsbyrån Interfax. Omfånget av skadorna är ännu inte klara.

Den 4 500 kilometer långa gasledningen Urengoi-Pomary-Uzhhorod beskrivs som en av Rysslands viktigaste ledningar för exporten av naturgas. Den ägs och sköts delvis av Ukraina och går från Sibirien genom Ryssland till västra Ukraina. Därifrån exporteras naturgasen vidare till Europa. 

Anton Herasjtjenko, rådgivare vid det ukrainska inrikesdepartementet, har delat ett klipp som enligt honom visar explosionen.

https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1605167451817361409

Bilderna visar explosionen av gasledningen

Smäller till mitt framför lokalinvånarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.