Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Explosion vid radhus i Trollhättan

Rättsläkaren och utredaren om röda trådarna hos gärningsmän.
Explosionen har lett till skador vid entrédörren.
Foto: Rescue Photo

En misstänkt explosion skedde under natten till onsdagen vid ett radhus i Trollhättan.

Det är den andra explosionen på mindre än en vecka i Trollhättan. 

En person befann sig i radhuset men ska inte ha skadats fysiskt i samband med händelsen.

– Vi fick larm via SOS vid 01.28 om att en brand uppstått vid radhuset och att man i samband med det hört smällar, så vi åkte fram till platsen tillsammans med räddningstjänsten och har nu spärrat av och beställt tekniker och bombskydd för att säkra platsen, säger Christoffer Feuk, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Branden släcktes relativt snabbt och polis har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen misstänker att någon har lagt eller kastat ett föremål mot radhusets dörr.

Flera dåd på kort tid

Det här är den andra explosionen i området Lextorp i Trollhättan på mindre än en vecka. Enligt P4 Väst är det samma adress som utsatts båda gångerna. 

För 10 dagar sedan greps två män efter att polisen stannat och kontrollerat deras bil. De båda männen misstänkas ha kopplingar till pågående gängkonflikt och sitter anhållna misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

I bilen de färdades i fanns även ett antal tuber som har förekommit i samband med tidigare sprängningar.

I början av september stoppades ytterligare en bil och fyra män i åldrarna 20-30 år greps. I bilden hade de rörbomber och en stor mängd kontanter och teorin som polisen arbetar efter är att männen skulle genomföra ett dåd i närtid. 

Den händelsen ska vara kopplad till en konflikt mellan kriminella nätverk i Göteborg och Trollhättan, enligt uppgifter till Aftonbladet. 

Gripandet skedde bara dagar efter ytterligare en explosion i Trollhättan, i Sjuntorp. Ett dåd som polisen enligt P4 Väst kan vara kopplat till Kronogårdsnätverket. 

Det är för tidigt att säga något om motivbilden för nattens dåd och Christoffer Feuk säger att de inte slutit sig till någon teori utan arbetar brett. 

– Vi kikar givetvis på om det finns kopplingar till andra händelsen, men det får utredningen visa. 

Ingen person är gripen efter nattens explosion. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.