Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Explosion utanför kyrka: ”Hör smäll från baksidan”

Dagens tre största inrikesnyheter.
Här inträffade händelsen.

Sankt Afrems kyrka i Södertälje skadades vid en detonation natten till torsdagen. Polisen misstänker brott.

– Det har inträffat en explosion vid entrén till en lokal, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen i Stockholm.

Samma kyrka drabbades av ett attentat i somras.

Larmet kom in klockan 03.41 på torsdagsmorgonen. Explosion ska ha inträffat på utsidan av byggnaden.

– Vi har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Både bombtekniker och kriminaltekniker har varit på plats, säger Ola Österling.

Platsen var på torsdagsmorgonen fortfarande avspärrad. Ingen person har rapporterats skadad.

Explosion vid kyrka i Södertälje

Räddningstjänsten var snabbt på plats eftersom de bara en timme tidigare larmats till en stor bilbrand i området. Sju bilar totalförstördes, men det är oklart om branden har koppling till explosionen. 

– Man hör en smäll från baksidan av kyrkan och det blev en del mindre materiella skador, det har inte börjat brinna eller så. Vi har heller inte träffat på någon som är skadad, säger Roger Magnusson, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund.

Den syrisk-ortodoxa kyrkan Sankt Afrem drabbades av en explosion i juni i år. Även i höstas förra året var det en explosion som skedde vid kyrkan. 

LÄS MER: Kraftig smäll mitt i Stockholm
LÄS MER: Detonation på hembygdsgård i Vaxholm