Explosion på pizzeria – utreds som mordbrand

Publicerad

En pizzeria i Söderhamn började brinna natten mot torsdag. Branden startade efter att flera personer kastat in ett ännu okänt föremål i huset och händelsen rubriceras som mordbrand.

– Det var tur att det inte spred sig. Det bor tydligen flera personer nära intill, berätta Torbjörn Karlsson.

Det var klockan 02:32 under natten mot torsdag som polis fick in larm om att det brann på en pizzeria i Söderhamn.

Det upptäcktes av boende i närheten som vaknat av en explosion.

– Det är någon eller några som har kastat in något som gjort att det börjat brinna, säger Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl hos polisen.

"Bor flera nära intill"

Branden är nu släckt och det är oklart hur pass allvarliga skadorna på byggnaden är.

– Men det var tur att det inte spred sig. Det bor tydligen flera personer nära intill, berätta Torbjörn Karlsson.

Vittnen ska ha sett flera misstänkta gärningsmän springa från platsen, men ingen är i nuläget gripen för händelsen, som rubriceras som mordbrand.

– Man håller på att jobba med det just nu. Vi hoppas kunna få fram mer information med dörrknackning och genom vittnen, säger Torbjörn Karlsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag