Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera döda efter explosioner i Turkiet

Minst sex personer har dött och över 200 skadats i två bilexplosioner i Turkiet det senaste dygnet.

Båda attackerna skedde nära polisstationer.

Under onsdagen exploderade en bilbomb i den östra provinsen Van i Turkiet, där minst 73 personer skadades. 53 av dem var civila och 20 av de skadade var poliser. En polis och två civila dog i attacken, enligt Fox News.

Knappt ett dygn senare, på torsdagen, exploderade ytterligare en bilbomb, denna gång i provinsen Elazığ i östra Turkiet. Även där ska explosionen ha skett utanför en polisstation.

Exakt vad som har hänt är oklart och det finns ännu ingen som har tagit på sig attacken.Flera döda poliser

Guvernören för Elazığ-provinsen, Murat Zorluoglu, har uppgett att bilbomben utanför polisstationen i Elazığ dödade minst tre polismän och skadade 146 personer, 14 av dem ska vara allvarligt skadade.

Enligt Fox News, som hänvisar till lokala myndigheter, har alltså totalt minst sex personer dött i de båda explosionerna. Antalet skadade uppgår till över 200 personer.◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.