Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Explosion vid nattklubb – skador på fastighet

Ingen ska ha skadats i detonationen.
Polisen har inga uppgifter om att någon ska ha skadats vid explosionen i Uppsala.Foto: Google maps

Det inträffade en explosion i Uppsala under natten mot måndag. Polisen har lokaliserat en detonationsplats utanför en nattklubb. 

– Någon form av explosion har det varit, säger Toni Frank, ledningsbefäl vid räddningstjänsten.

Polisen har i nuläget inga uppgifter om att någon ska ha skadats.

Klockan 03.15 natten mot måndag inkom flera samtal till polisens regionledningscentral om en hög smäll som har hörts över stora delar av centrala Uppsala.

Polisen misstänker att en sprängladdning detonerat. Ett fordon, en fastighet och en container fick materiella skador i explosionen, men ingen människa ska ha behövt uppsöka vård.

Ett flertal polispatruller jobbar med ärendet. Platsen är avspärrad.

Nationella bombskyddet har under morgonen varit på platsen och kriminaltekniker kommer att genomföra en teknisk undersökning.

– Arbetet fortsätter och vi försöker få den här platsen så säker som möjligt så att det inte händer något mera eller att vår personal kan komma till skada, säger Linda Winge vid polisen region Gävleborg.

– Vi fick larm om att man har hört en kraftig explosion. Vi har varit på platsen men avvaktat polisen som har rekvirerat polishund. Vi såg inte någon plats för explosionen och lämnar nu, säger Toni Frank, ledningsbefäl vid räddningstjänsten.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.