Vid 21.30-tiden fick polisen sitt första larm om en kraftig explosion i Fittja. Foto: Stefan Johansson Sthlm AbVid 21.30-tiden fick polisen sitt första larm om en kraftig explosion i Fittja. Foto: Stefan Johansson Sthlm Ab
Vid 21.30-tiden fick polisen sitt första larm om en kraftig explosion i Fittja. Foto: Stefan Johansson Sthlm Ab
Turkiska föreningens lokaler hade vandaliserats och kraftig rök kom ut från fönstren. Foto: Stefan Johansson Sthlm AbTurkiska föreningens lokaler hade vandaliserats och kraftig rök kom ut från fönstren. Foto: Stefan Johansson Sthlm Ab
Turkiska föreningens lokaler hade vandaliserats och kraftig rök kom ut från fönstren. Foto: Stefan Johansson Sthlm Ab
"Det måste var en bomb, hela kontoret och lokalen är förstörd" säger Mehmet Kayhan, ordförande i föreningen. Foto: Stefan Johansson Sthlm Ab"Det måste var en bomb, hela kontoret och lokalen är förstörd" säger Mehmet Kayhan, ordförande i föreningen. Foto: Stefan Johansson Sthlm Ab
"Det måste var en bomb, hela kontoret och lokalen är förstörd" säger Mehmet Kayhan, ordförande i föreningen. Foto: Stefan Johansson Sthlm Ab

Explosion i Turkiska föreningen i Fittja

Publicerad

Botkyrkas turkiska kulturföreningen i Fittja i södra Stockholm har vandaliserats.

På onsdagskvällen hördes en kraftig explosion vid platsen.

– Rutor har krossats och det kom rök inifrån, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Turkiska föreningens lokal i Fittja var stängd sedan flera timmar när larmet om en explosion kom.

Enligt de första uppgifterna skulle det brinna i lokalen och när polisen kom fram kom det rök inifrån lokalen.

– Flera rutor på lokalen har krossats, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Ingen person skadades i explosionen.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse men på onsdagskvällen fanns inga misstänkta.

– Det måste ha varit en bomb som exploderade. Väggar, vattenledningar och allt är förstört. Nu ska bombexperterna komma hit. Jag tror inte att vi kan använda lokalen på lång tid, säger Mehmet Kayhan, odförande för kulturföreningen.

"Vill inte anklaga någon"

I helgen sköts undersköterskan Ghafour Mohammadi, 52, när han färdades i en bil i Fittja.

Han sköts kort efter ett bråk vid en manifestation utanför den turkiska föreningslokalen där explosionen skedde.

Mohammadi hade deltagit i demonstrationen när han träffades av kulor som sköts mot en minibuss med demonstrationsdeltagare.

Mehmet Kayhan vill inte koppla samman händelserna innan han vet mer.

– Vi måste ta det lugnt nu. Det kan vara andra grupper som ligger bakom detta. Det finns grupper som vill öka spänningarna i samhället. Jag vill inte anklaga någon.

Hur känns det att detta kommer samma kväll som ett bombdåd i turkiets huvudstad Ankara?

– Det känns väldigt sorgligt. Men tyvärr är det mycket som inte stämmer i världen, det kokar på flera olika ställen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag