Explosion vid salong och skott mot bostad i Bjuv

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Under natten inträffade en explosion vid en frisörsalong i Billesholm i Bjuv.
Foto: JAN EMANUELSSON / LOCAL EYES / LOCALEYES

En explosion har ägt rum vid en frisörsalong i Billesholm i Bjuv. 

Senare under natten inträffade en skottlossning Bjuv. Enligt polisen har skott skjutits mot en bostad i de centrala delarna av staden.

Åtta personer befann sig i bostaden, uppger polisen för TT. 

Det var vid 00.50-tiden natten mot lördag som polisen fick in larm om att flera personer har hört en kraftig smäll i Billesholm i Skåne. När polisen kom till platsen kunde man konstatera att någon form av detonation har inträffat utanför en frisörsalong.

– Det är skador på affärsverksamheten och viss skada på byggnaden som den ligger i, säger Jerker Olsson, vakthavande befäl vid polisen.

Har det varit en kraftig explosion?

 – Den har i alla fall varit så kraftig att den har blåst ut massor av fönsterrutor och orsakat viss skada på själva fastigheten, säger Jerker Olsson.

Ingen ska ha kommit till skada i samband med explosionen, men åtta personer ska ha befunnit sig i lägenheten ovanför frisörsalongen när detonationen skedde, enligt TT.

– Vi är och arbetar på platsen och nationella bombskyddet landar där strax och ska söka så att det inte är något mer, säger Jerker Olsson.

En anmälan om grov allmänfarlig ödeläggelse har upprättats av polisen. Ingen misstänkt gärningsperson har gripits för brottet.

Skottlossning i Bjuv

Vid 01.30-tiden fick polisen även in samtal om skottlossning i centrala Bjuv i Skåne.

När polisen kom till platsen kunde de konstatera att en skottlossning har ägt rum.

– Det har skjutits mot en bostad och det är de boende själva som har ringt till oss, säger Jerker Olsson, vakthavande befäl vid polisen.

Platsen är avspärrad och kriminaltekniker kommer att undersöka platsen. I nuläget jagar polisen ingen gärningsperson.

– Nu är det informationsinhämtning som är prio, säger Jerker Olsson.

Det finns inga uppgifter om personskador.

Polisen kan inte säga om händelserna har någon koppling till varandra, men uppger att man kommer utreda samband med ”andra händelser i närtid”.

Larmnummer att ha koll på

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.