Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Experten: "Byter man miljö får man chans till nya känslor"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Att något sitter i väggarna är mer än ett talesätt. Känslor är kopplade till miljöer.  När man flyttar väcks nyfikenheten. Att byta bostad är ett sätt att börja om. På ett naturligt sätt bryts invanda mönster, man hittar nya aktiviteter och upplevelser.

Svårt ändra känslan

 - Det kan vara svårt att förändra känslor och tankar. Har man mått dåligt i samband med vissa personer, gator eller affärer så kan de känslorna komma tillbaka bara av att man möter dem igen. Om man byter miljö så får man chans att skapa nya känslor. När man flyttar väcks nyfikenheten, säger Martin Hassler Hallstedt, psykolog med inriktning på kognitiv beteendeterapi.  Finns det tillfällen då man inte bör flytta?  - Att flytta är ofta krävande så man bör vara ganska frisk. Man bör också fundera på vad man egentligen är ute efter. Att man trivs på ett ställe som man besöker kan bero på att man har liten tillgång till det. Då kan det positiva försvinna om man flyttar dit.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.