Expert: Putins säkerhetstoppar ”förstår att kriget är förlorat”

Delar av tjänstemannaeliten i Moskva tror att Putin inte har lång tid kvar vid makten, hävdar Rysslandsexperten Christo Grozev.
Foto: SPUTNIK/ABACA / STELLA PICTURES/SPUTNIK/ABACA

Premium: Vladimir Putins underrättelseschefer tror att kriget i Ukraina är ”förlorat”. Det säger Rysslandsexperten Christo Grozev enligt Metro

Den förlorade tron på Putins krig gör att en statskupp börjar se allt mer trolig ut, menar han. 

– Vi talar om chefer inom säkerhetsstyrkorna som är väl medvetna om faran som regimen står inför, och de förbereder sig nu för framtiden, säger Christo Grozev till Radio Liberty enligt Metro. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Hugh Grants privata liv med svenska kärleken i Torekov

Premium: Detaljerna om lyxiga sommarhuset • Kuppades in i veteran-SM

Dolda tecken som kan vara allvarlig ögonsjukdom

Premium: Experterna varnar: ”Kan leda till synförlust eller blindhet”

Födda 1957 och senare går miste om lägre skatt på pension

Premium: Så berörs du av nya pensionsregler • ”Får vänta ett år extra”