Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Exministern om Stefan Löfven: "Ohederlig"

Expressen träffar Eskil Erlandsson i kaféet i riksdagen på torsdagsförmiddagen. Han säger att han är laddad för en ny valrörelse och att allt talar för att det kommer att gå bra för Centerpartiet. Foto: Sven Lindwall

Tidigare landsbygdsminister Eskil Erlandsson anklagar nu i en intervju för Expressen.se statsminister Stefan Löfven för att vara ohederlig.

- Jag tycker faktiskt att han har gjort en fadäs för egen del i och med att han inte har avgick i stället, säger Erlandsson.

Enligt exministern har Löfven vid upprepade tillfällen lovat att inte regera under en borgerlig budget - men det är vad han nu kommer att göra de närmaste månaderna.

Expressen.se möter Eskil Erlandsson i kaféet i riksdagen på torsdagsförmiddagen. Han säger att han är laddad för en ny valrörelse och att allt talar för att det kommer att gå bra för Centerpartiet.

- Jag älskar valrörelser och gillar mötet med människor och bygdegårdsmiljön där man får de rätta inspelen.

Men vad talar för att ni lyckas bättre?

- Vi har bevisat att vi har förberett oss. Det gjorde vi inför 2006 och 2010, det har vi gjort också inför det extra val som kommer. Vi vet vad vi vill, och har en samlad opposition nu.

Du vill bli minister igen?

- Det har jag inget emot. Verkligen inte.

Samtidigt är han mycket kritisk mot statsminister Stefan Löfvens agerande. Det var fel av honom att utlysa ett extra val, hävdar exministern.

- Jag tycker faktiskt att han har gjort en fadäs för egen del i och med att han inte har avgått. Apropå att han tidigare har sagt att han inte regerar under en borgerlig budget. Nu kommer han att göra det, eftersom han inte avgått. Det är på gränsen till ohederligt att inte följa det man själv har sagt.

Han borde ha avgått?

- Ja, detta var ju vad han sa upprepade gånger. Han sa faktiskt det, men nu valde han att sitta kvar vid köttgrytorna.

Taktik för att slippa lämna över makten?

- Ja, men, normalt sett hade han väl och hans regering blivit expeditionsministär. Men nu har han det fulla mandatet och det är snudd på ohederligt med tanke på vad han sagt tidigare.