Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Exit-hus brändes ner i Motala natt

Storbranden i Motala i Ungdomens hus började vid den gemensamma entren. I morse var branden under kontroll, och senare under dagen ska en teknisk undersökning av brandorsaken göras.l
Gång på gång har nazistavhopparföreningen Exit i Motala angripits.
I natt förstördes deras lokaler i Ungdomens hus i en våldsam brand.
Branden är sannolikt anlagd.
Ännu tidigt i morse brann det våldsamt i Exits lokaler i Ungdomens hus i Motala. Då hade räddningstjänsten inte mycket hopp om att kunna rädda huset, som tidigare varit skola. Anita Bjärgvide är chef för Exit: - Det är sorgligt att behöva stå och titta in i lågorna. Vi vet ju ännu inte vad som har hänt, men efter alla hot och trakasserier tror jag att det här var riktat mot oss. Branden startade vid entrén till byggnaden, och polisen misstänker att branden är anlagd.

Flera incidenter och angrepp

Exit i Motala har det senaste året råkat ut för en mängd obehagliga incidenter och hotfulla angrepp. I mars i år attackerades och misshandlades Anita Bjärgvide i centrala Motala. Hon hade varit och hämtat ut pengar från en bankomat när en bil tvärstannade och en maskerad man med ett basebollträ hoppade ut. Mannen slog Anita Bjärgvide i ansiktet med träet innan han flydde. - Det var kulmen på en rad hot som vi har fått. I höstas klottrade någon "Bomben smäller" och "Död åt Exit" på väggarna, säger Anita Bjärgvide. I slutet av februari i år avlossades ett skott mot Exits bil, och någon månad tidigare hade Bjärgvide hittat ett hagelgevär som någon hade placerat under samma bil.

"Nu är det allvar"

Hon är bekymrad över att polisen inte tagit deras anmälningar på allvar. - Nu är det allvar. Det går över alla gränser. Det kanske är dags att vi alla reagerar på det som händer omkring oss, säger hon. Nu är lokalerna i Motala totalförstörda, och det är oklart var och när verksamheten kan återupptas igen. Men Exit ger inte upp. - Det här stoppar inte oss. Då skulle vi ha slutat för länge sedan, säger Anita Bjärgvide.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!