Exet om styvmamman – mördade sexårige Arthur

Den kände filmregissören Staffan Hildebrand förgrep sig på en 13-årig pojke
Sexåriga Arthur Labinjo-Hughes mördades i mitten av juli ifjol.
Foto: SWNS / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN
Arthurs styvmamma Emma Tustin ska vid mordet ha slagit pojkens huvud mot en hård yta.
Foto: Facebook

I oktober inleddes rättegången i brittiska Coventry mot pappan och styvmamman som misstänktes ha mördat sexårige Arthur Labinjo-Hughes.

Under rätten gav styvmammans ex-partner absurda detaljer om Emma Tustin, skriver Daily Mail

I mordrättegången beskrev mannen, som inte vill bli namngiven, att styvmamman Emma Tustin var som ett rovdjur som såg sexåringen som ett byte för att hon ville åt Arthurs pappa.  

Styvmamman Emma Tustin, 32, anklagades för att ha slagit pojkens huvud mot en hård yta när hon tog hand om honom i mitten av juli i hennes hem i Shirley i närheten av Birmingham. Sexåringen ska ha blivit liggandes på golvet medan Emma Tustin väntade närmare en kvart med att ringa efter ambulans.

På sjukhuset konstaterades att pojken hade flertal kroppsliga skador samt svåra hjärnskador, som han senare avled av. Emma Tustin och pojkens pappa Thomas Hughes, 29, står åtalade för mord och flera fall av grymhet mot barn.

”Socialtjänsten har blod på händerna”

Ex-partnern till Emma Tustin berättar nu för Dailymail att hon endast ville ha barn för barnbidraget och för uppmärksamheten hon skulle få när de var nyfödda.

Emma Tustin ska ha spenderat barnbidraget till sig själv genom inköp av kläder, tatueringar, smycken och en av de senaste mobiltelefonerna. När ex-partnern och hans familj larmade socialarbetare om Emma Tustin ska hon ha tillfogat sig skador och anklagigt exet för att ha slagit henne och barnen.

”Socialtjänsten har blod på händerna. Om de hade lyssnat på våra varningar så kanske lille Arthur fortfarande hade levt. Tyvärr, när det gäller barnskydd och socialtjänst, är det en kvinnas värld. Mannen blir aldrig trodd”, sa ex-partnern i rätten.

Torbjörn Selander rapporterar om omikron direkt från Sydafrika

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.