Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ex-svärfadern misstänks ha uppmanat till självmord

Nadja Blom, 38, dog efter att ha blivit påkörd av en bil på Hisingen.
Foto: Privat / Privat
Blommor och ljus vid mordplatsen på Hisingen.
Foto: HENRIK JANSSON

En ny misstanke har tillkommit i fallet där två bröder misstänks ha kört ihjäl sin mamma Nadja Blom, 38.

Brödernas farfar misstänks nu också för uppmaning till självmord.

Det var i slutet på juli som fembarnsmamman Nadja Blom dödades, och hennes pojkvän Lolo Kwiek skadades allvarligt, när de blev påkörda av en bil på Hisingen i Göteborg. Nadja Bloms två söner, 17 respektive 22 år gamla, är häktade misstänkta för mord och mordförsök. Åklagaren misstänker att det finns ett hedersmotiv bakom brotten.

Sönernas farfar, som tidigare suttit häktad misstänkt för grovt skyddande av brottsling, olaga hot och försök till grov utpressning misstänkts nu även för uppmaning till självmord, skriver Göteborgs-Posten. Detta i samband med att han begärs omhäktad.

Skedde några veckor innan påkörningen

Det nya misstänkta brottet ska enligt GP ha ägt rum den 11 juli, några veckor innan polisen larmades till Långströmsgatan efter att två personer rammats av en bil. 

Även sönernas farmor sitter häktad misstänkt för grovt skyddande av brottsling och olaga hot.

Samtliga fyra misstänkta begärs omhäktade av åklagaren. Häktningsförhandlingar hålls under måndagseftermiddagen och tisdagsförmiddagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.