Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-sambon: Berättade inte om domen i början

I december avgick Fredrick Federley från sina politiska uppdrag.
Fredrick Federley när han gästade Carina Bergfeldt.
Foto: SVT

Fredrick Federley (C) lämnade politiken efter att det kommit fram att hans tidigare sambo dömts för grov våldtäkt mot barn. 

I en intervju med sajten ”Stoppa pressarna” berättar nu den tidigare sambon om relationen med Federley och att C-toppen i början inte kände till domen första tiden av relationen.

– Vad berättar man för en vän? Och när? Det är inte så att man langar fram en fängelsedom på första dejten, säger den tidigare sambon om vad Federley visste.

Den tidigare sambon och Federley träffades via en dejtingapp i Örebro första gången. Senare hälsade mannen på Fredrick Federley i Dalarna och kom så småningom att bo där. 

Han säger att han inte berättade vad han dömts för i början.

– I början visste Fredrick ingenting, jag var arbetslös och hade ingenting att göra och han behövde hjälp på gården, jag var en vän. Vad berättar man för en vän? Och när? Det är inte så att man langar fram en fängelsedom på första dejten.
Men mannen medger i intervjun att det kom fram under förhållandet. 

Mannen säger också att han och Federley har diskuterat övergreppen som han dömts för men han går inte in på när och hur.

Vill inte säga när de sågs senast

Den tidigare sambon vill inte gå in på när han och Federley senast sågs, men säger att det var länge sedan. 

Fredrick Federley har tidigare hävdat att han inte läst domen mot mannen, men Expressen kunde i mars publicera privata chattkonversationer där Federley skriver att han har läst. Till Stoppa pressarna säger den tidigare sambon att det är lätt att förstå.

– Jag tror att vi alla hade reagerat likadant, Fredrick har hamnat under en enorm press. Det är inte svårt att vara ärlig, det är bara att säga som det är, men hur ska han kommunicera? ”Vad ska jag säga nu så att jag kan få ett jobb i framtiden? Vad ska jag säga så att min familj inte råkar illa ut?” säger mannen.


TV: David Baas om avslöjandet

Avslöjandet om Federley: ”Visste om att det handlade om övergrepp på barn”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.