Tommy Lindström dömdes nyligen till 1 500 kronor i böter för att han kört 96 kilometer i timmen på en 90-väg. Foto: Christian Örnberg
Tommy Lindström dömdes nyligen till 1 500 kronor i böter för att han kört 96 kilometer i timmen på en 90-väg.  Foto: Christian Örnberg

Ex-polischefen åkte fast - igen

Publicerad
Uppdaterad
Nu har expolischefen gjort det igen. Tommy Lindström från "Efterlyst" har åkt fast för fortkörning. - Jag har inget minne av att jag har varit på den platsen, säger han.
Den tidigare chefen för Rikskriminalpolisen, numera expert i TV3:s "Efterlyst", fångades av hastighetskameran den 8 april 2009.

Dömdes till böter

Han vägrade acceptera fortkörningen. Efter en lång process dömdes han nyligen till 1 500 kronor i böter i Uppsala tingsrätt för att han kört 96 kilometer i timmen på en 90-väg.
I domstolen medger Tommy Lindström att han möjligen kan ha kört för fort och att det sannolikt är han på fotot som tagits av polisens hastighetskamera.

Inget minne

Men han har inte varit på den aktuella platsen, väg 55 vid Haga i Enköping, just vid den tidpunkten.
- Jag har sagt till tingsrätten att ja, ni kan döma mig för fortkörning men den platsen har jag inget minne av. De visade mig nåt foto på nån väg i Enköpingstrakten, men vad jag vet har jag inte haft någon anledning att åka över den platsen, säger Tommy Lindström.

"Någon annanstans"

Han har en egen teori om vad som skett:
- Jag tror att det är så att fortkörningen är från någon annanstans och att det blivit en förväxling.
Domstolen höll dock inte med honom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag