Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-kollegan är Fredrik Reinfeldts nya kärlek

Foto: Christian Örnberg

Efter skilsmässan från Filippa Reinfeldt, 47:

I dag bekräftar förre statsministern Fredrik Reinfeldt, 49, för Expressen att han och tidigare presschefen i regeringskansliet, Roberta Alenius, 36, inlett en relation.

"Vart det för oss nu vet jag inte ännu, men Roberta är en fantastisk kvinna", skriver Fredrik Reinfeldt i ett sms till Expressen.

Vid lunchtid på måndagen sågs paret i skidbacken i Alperna.

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius semestrar just nu tillsammans i Alperna och på måndagsförmiddagen hade Expressen kontakt med paret via sms.

"Vi är ett större kompisgäng som åker skidor", skriver Fredrik Reinfeldt.

Han bekräftar sedan att han och Roberta Alenius, som var hans presschef och ansågs vara en av de tyngsta medarbetarna i statsministerstaben, inlett en relation:

"Roberta och jag är arbetskamrater sedan många år. Det har efter hand gått över i djup vänskap. Vart det för oss nu vet jag inte ännu, men Roberta är en fantastisk kvinna."

Borg och Peczynski förra veckan

Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius väljer att berätta för Expressen en vecka efter att den förra finansministern Anders Borg, 47, gjorde detsamma.

Borg kontaktade i förra veckan Expressen för att offentliggöra sin relation med pr-konsulten och ex-artisten Dominika Peczynski, 44.

– Vi kommer gemensamt, min hustru och jag, att lämna in skilsmässopapper. Nu ligger mitt fokus naturligtvis på att säkra tryggheten för min familj, sa han, och svarade så här på frågan om hur länge han och Dominika varit ett par:

– Man kan inte säga så mycket om framtiden. Man styr inte över livet. Det här är en period sedan något innan jul och vad som händer i framtiden, det får man se.

"Märkte att de var ett par"

Ett par timmar efter att Expressen skrivit om relationen sågs paret på en solig lunchrestaurang mitt i skidbacken i Alperna.

– De var där i ett större sällskap, men de satt bredvid varandra och man märkte att de var ett par, säger Philip, 15.

Sällskapet satt länge och åt innan de till slut gick och hämtade sina skidor och åkte vidare.

Så sent som förra månaden bildade den förra statsministern nya bolaget Fredrik Reinfeldt AB där han själv sitter i styrelsen. Roberta Alenius är vald som styrelsesuppleant i bolaget.

– Fredrik bad mig att vara styrelsesuppleant. Vi har arbetat ihop i många år och är nära vänner, han bad mig och jag sa ja, berättade Alenius för Expressen den 28 januari.

Styrelseplatsen ledde snabbt till spekulationer om att de forna kollegerna inlett en romans.

Jobbade ihop i åtta år

I regeringskansliet arbetade Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius nära varandra under åtta år. Redan på valnatten i höstas, när det stod klart att alliansen förlorat, meddelade Reinfeldt att han skulle avgå som partiledare. Samtidigt gav Alenius beskedet om att hon också lämnar politiken.

– Helst vill jag jobba med kommunikation. Jag läste ju juridik från början men kommunikation är väldigt kul, konstaterade hon.

I en intervju för Di Weekend tidigare i år öppnade hon upp för ett jobb inom den privata sektorn.

Fredrik Reinfeldt har tidigare berättat att han nu ägnar sig åt att skriva en bok som ska handla om hans 25 år i politiken. Boken ges ut på Albert Bonniers förlag till hösten.

Fredrik Reinfeldt tillsammans med Roberta Alenius.
Foto: Läsarbild 71717
I dag bekräftar förra statsministern Fredrik Reinfeldt, 49, för Expressen att han och tidigare presschefen i regeringskansliet, Roberta Alenius, 36, inlett en relation.
Foto: Roger Vikström
"Vart det för oss nu vet jag inte ännu, men Roberta är en fantastisk kvinna", skriver Fredrik Reinfeldt i ett sms till Expressen.
Foto: Christian Örnberg
Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius väljer att berätta för Expressen en vecka efter att den förra finansministern Anders Borg, 47, gjorde detsamma.
Foto: Henrik Montgomery / Tt
Roberta Alenius ansågs vara en av de tyngsta medarbetarna i statsministerstaben.
Foto: Roger Vikström
Så sent som förra månaden bildade den förra statsministern nya bolaget Fredrik Reinfeldt AB där han själv sitter i styrelsen. Roberta Alenius är vald som styrelsesuppleant i bolaget.
Foto: Sven Lindwall
Roberta Alenius är bland journalister känd för sin tuffa stil.
Foto: Emil Nordin
1 / 7

Den 7 mars 2012 meddelade trebarnsföräldrarna Fredrik Reinfeldt och Filippa Reinfeldt att paret skulle separera. Den 11 juli 2012 lämnade paret in sin skilsmässoansökan, vilken ledde till genomförd skilsmässa 2013.

Även Filippa Reinfeldt, tidigare landstingsråd i Stockholm, har lämnat politiken.

Hon arbetar i dag hos vårdjätten Aleris och har ansvar för affärsutveckling och lobbyverksamhet i bolagets koncernledning.

Alliansministrarna som har skilt sig

■ Anders Borg berättade i förra veckan för Expressen att han skiljer från sin hustru sedan cirka 20 år och att han har inlett ett förhållande med artisten och PR-konsulten Dominika Peczynski.

■ Tidigare jämställdhetsministern Nyamko Sabuni (FP) skilde sig 2012.

■ Före detta biståndsminister Gunilla Carlsson (M) skilde sig 2007. Äktenskapet hade varat i 14 år.

■ Förre finansmarknadsministern Peter Norman (M), skilde sig från sin fru förra året. De hade varit gifta i sex år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.