Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-anställd misstänks ha avlossat skott i galleria

Polisen på plats i Kista galleria under söndagen.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
En person sitter under måndagen anhållen som misstänkt för grovt vapenbrott i samband med skottlossningen i butiken, enligt Aftonbladets uppgifter.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

En hög smäll hördes från butiken i Kista galleria – nu misstänks en tidigare anställd för att ha avlossat ett skott i taket, rapporterar Aftonbladet

Personen har anhållits som misstänkt för grovt vapenbrott, enligt tidningens uppgifter. 

– Det finns ett stort antal vittnen, sa Stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg i söndags. 

Klockan 11.25 på söndagsförmiddagen larmades det om en hög smäll i Kista galleria och en person sågs springa från butiken varifrån ljudet kom. 

– Hur mycket folk det var i butiken har jag inga uppgifter på, men det var mycket folk runtomkring som såg delar eller någon del av förloppet. Det finns ett stort antal vittnen, sa Anna Westberg till Expressen under söndagen. 

Polisen hittade kulhål i taket

Polisen gick igenom övervakningsfilmer och höll förhör med människor på platsen. Butiken spärrades av för teknisk undersökning. 

Polisen kunde konstatera ett kulhål i taket och under måndagen satt en person som tidigare jobbat i butiken anhållen som misstänkt för grovt vapenbrott, enligt Aftonbladets uppgifter. 

Ingen person skadades i samband med skottlossningen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.