Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ewa Fröling kritiserar valet av Loa Falkman

Ewa Fröling är inte mäkta imponerad över valet av Loa Falkman som efterträdare till "ICA-Stig".
Foto: Anna-Karin Nilsson
Valet föll på Loa Falkman.
Foto: Lisa Mattisson Exp

Att Loa Falkman tar på sig butiksrocken och blir "Ica-Stig" i tv-reklamen har inte bara engagerat folket i stugorna.

Skådespelarkollegan Ewa Fröling är inte mäkta imponerad över valet.

– Hur tänker man, varför tar de inte en tjej? De kunde ha tagit mig. "Ica-Ewa", det hade varit kanon, säger Ewa Fröling.

Johannes Brost å sin sida ser en självklar efterträdare till Loa Falkman för "Ring klocka ring" på nyårsafton.

De gör just nu stor succé i relationsdramat "Född ond" på Teater Brunnsgatan 4 i Stockholm.

Ewa Fröling, 62, och Johannes Brost, 68, spelar det gifta paret Hellen och Torgny som efter ett långt äktenskap kanske fortfarande älskar varandra, kanske hatar varandra men som inte kan separera.

För Ewa Fröling, 62, innebär rollen på Allan Edwalls lilla teater som numera drivs av Martina Montelius, en comeback på scen efter sju-åtta år.

– Det känns otroligt bra, man känner att man omfamnar hela salongen. Om du jämför med Dramaten där publiken liksom flyter ihop, så blir det väldigt tajt. Vi måste värna om de här små teatrarna, säger skådespelerskan som bland annat utropar i föreställningen att hon vill vara Hillary Clinton.

– Hillary har varit så smart, hon gick inte på sin man offentlig och hängde ut honom. Hon stoppade undan honom och tog hand om den egna politiska karriären. Så fick han gå ut och gå med hunden. Jag tror att hon har möjlighet att bli Amerikas första kvinnliga president.

Nu är det varken valet av ny president eller ny påve som har engagerat svenska folket den här veckan, även om man kan tro det.

Däremot har en ny "Ica-Stig" presenteras, under buller och bång stod det klart att det blir operasångaren Loa Falkman som tar över huvudrollen i tv-reklamen efter Hans Mosesson.

Ett val som inte imponerar stort på de två "Född ond"-stjärnorna.

– Hur tänker man, varför tar de inte en tjej? De kunde ha tagit mig, "Ica-Ewa", det hade varit kanon, säger Ewa Fröling.

– Nu är väl inte butter mitt signum, jag är en glad skit, men det hade kunnat pigga upp den där grönsaksavdelningen. Jag tror att jag hade gjort mig jättebra i en chefsposition, eller vad tror du Johannes?

– Jag är fullständigt övertygad om att du hade blivit en fantastiskt "Ica-Stina", replikerar Johannes Brost, som inte heller fick frågan om att bli ny "Ica-Stig".

Ewa Fröling fortsätter om Loa Falkman:

– Hur folklig ska man bli, hur mycket ska man sitta i folks vardagsrum? Och hur ska han ha det nu med sina nyårsklockor?

Men där har kollegan Johannes Brost ett tydligt svar.

– Du ska så klart göra Nyårsklockorna! Vi ska till SVT på fredag, då ska jag föreslå Ewa Fröling. Du är perfekt, säger Johannes Brost som ser fram emot att spela "Född ond" fram till mitten av april och fortsätta att sätta fokus långa relationers vara eller icke vara.

– Har man varit tillsammans i 40 år så blir det väldigt svårt att separera. Vi kan inte vara med varandra och vi kan inte skiljas. Mitt rekord för en relation är 15 år och det är bra, konstaterar han och får medhåll av Ewa Fröling.

– Det ska till mycket för förändringar i livet, vi längtar efter annat men när det kommer till kritan så backar vi. Det är som när man sitter och frissan och tänker att man ska göra någon förändring, "kanske en ny hårfärg". Så slutar det med att man har samma frisyr ändå.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.