Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Evies hjärntumör växte i ett år – efter läkarens miss

Ettåriga Evie hade en hjärntumör som inte upptäcktes av läkare på ett år. Foto: Facebook
Nu rasar föräldrarna mot sjukhuset. Foto: Facebook
– Ord kan inte beskriva hur förkrossade vi är, säger mamman Lauren. Foto: Facebook

Hade det inte varit för den akuta och snabba sjukvården hade kanske ettåriga Evie Mitchell inte överlevt.

Hon hade nämligen en stor tumör i hjärnan i ett helt år – innan läkarna upptäckte den, skriver Daily Mail.

Nu rasar föräldrarna mot sjukhuset.

– Ord kan inte beskriva hur förkrossade vi är. Jag förstår inte hur man kan ha missat det här, säger mamman Lauren.

Evie Mitchell föddes med Turners syndrom, vilket innebär att hon vuxit långsammare än förväntat. Under de senaste 15 månaderna har bebisen övervakats av vårdpersonal på grund av symptomen och andra komplikationer som uppstått.

Nu är barnet i ett kritiskt tillstånd.

Tumören upptäcktes efter ett helt år. Foto: Facebook

Men trots att hon betedde sig annorlunda från födseln och var oförmögen att röra sina armar och ben gjordes inte en tillräckligt omfattande undersökning, menar föräldrarna.

Evies mamma Lauren, 25, känner att familjen har svikits av Royal Cornwall-sjukhuset där Evie låg under det första året.

”Har misslyckats att undersöka henne”

Det var för några veckor sedan som Lauren tog sin dotter till Bristols barnsjukhus för för en planerad operation.

Vårdpersonal blev dock oroliga innan operationen, Lauren berättar att personalen hade märkt att Evies syrenivå var låga och att de då började göra fler tester på bebisen. De bestämde sig för att göra en ordentlig röntgen.

– Hon har också en kromosomabnormalitet vilket de trodde var anledningen till att hon fick problem. De gjorde tester och var fortfarande inte nöjda och tänkte att något var fel eftersom hon var i ett förlamat tillstånd, säger mamman till Cornwall Live.

Evies tillstånd är nu väldigt allvarligt. Foto: Facebook

Kort därpå kom ett tungt och chockerande besked.

– De gjorde en magnetisk resonanstomografi och sen tog de mig till ett rum för att berätta att hon har en tumör. De sa att 98 procent av den är i hennes hjärnbalk och en liten del av den längst upp i ryggraden.

Evie har också haft problem där hon spyr extremt mycket och Lauren berättar att tumören hade lämnats att växa i ett helt år trots påtryckningar att undersöka vidare från professionella inom vårdbranschen.

– Flera personer på sjukhusen som har varit inblandade i hennes vård har misslyckats att undersöka henne ordentligt. Hon kunde sitta upp och hålla upp huvudet med hjälp och allt sånt när hon var yngre – men sedan stannade det där upp eftersom tumören bevisligen växte, säger Lauren.

Föräldrarna: ”Vi är väldigt arga”

Efter hjälpen familjen fick i Bristol fick de veta att Evie bara skulle ha tre veckor kvar att leva om det inte vore för den akuta hjälpen hon fick direkt när tumören upptäcktes.

– Nu riskerar vi att förlora vårt barn när vi kom upp hit för en relativt rutinmässig operation. Ord räcker inte till för att beskriva hur förkrossade vi är. Jag förstår inte hur man kan ha missat det här.

Pappan Alfie tillsammans med nyfödda Evie. Foto: Facebook

Tumören är så pass stor att läkarna är osäkra på hur eller om de kan operera den. Nu står de inför två alternativ:

Att utföra en biopsi för att testa tumören ordentligt.

Att försöka gå in och ta bort den – trots att tumören är väldigt stor, på en väldigt farlig plats.

– Vi är väldigt arga och vi vill att folk ska veta det. Det handlar inte om en liten tumör – den har vuxit i ett års tid, säger Lauren.

– Hade det gått längre tid innan vi kom till det här sjukhuset hade hon förmodligen inte levt just nu. Hon är ganska tuff, som tur är, och har levt med det här så länge. Jag vet inte hur hon håller sig vid liv.

Sjukhuset: ”En noggrann genomgång”

En talesperson på Royal Cornwall-sjukhuset säger:

– Vi är i kontakt med teamet på Bristols barnsjukhus som tar hand om Evie och våra tankar är med Evies föräldrar under den här påfrestande och ångestfyllda tiden. Det är omöjligt att säga något utan en noggrann genomgång av Evies inbokade möten och medicinska historia, som vi ska gå igenom, om huruvida en möjlighet att diagnosticera hennes tillstånd missades.

Sjukhuset uppger att de vill träffa Evies föräldrar så snart som möjligt för att gå igenom vårdhistoriken och svara på frågor.