Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Eva, 69, är influencer: ”Det är kul att bli äldre”

En annan influencer är Bianca Ingrosso, hon meddelade för ett tag sedan att hon hoppar av familjens tv-program ”Wahlgrens värld”.
Eva Wikner Grahnström.
Foto: Ben Nilsson / Instagram
Eva har haft långt hår längre delen av sitt liv och vägrar klippa det kort bara för att hon uppnår en viss ålder. ”Jag tänker INTE låta mina år vara hinder för den jag vill vara, det jag vill göra och hur jag vill utvecklas,” skriver Eva på sin Instagram.
Foto: Ulrika Lundholm Eriksson
Förutom mode (som gärna får vara vintage) brinner Eva även för design och konst.
Foto: Privat / Instagram
Nu vill Eva inspirera andra äldre kvinnor att ta plats.
Foto: Anna Klint, dtpralin / Anna Klint, dtpralin

Eva Wikner Grahnström är snart 70 år och influencer. 

Via Instagram vill hon inspirera andra äldre kvinnor att ta plats. 

– Att man klumpas ihop som ”pensionär” det tycker jag är urtråkigt, säger Eva Wikner Grahnström.

Modeintresset har funnits med Eva hela livet och hon berättar att hon genom åren har sparat massvis med kläder. Det var under pandemin när hon fick långtråkigt en dag som hon bestämde sig för att prova sig igenom sina älskade plagg. Hon fotade sig själv i olika outfits och började lägga bilder på Instagram under hashtagen ”#i_min_garderob”. 

– Det blev väldigt uppskattat och ofta hade jag en story om var jag köpt kläderna och vid vilket tillfälle jag hade använt dem, säger Eva Wikner Grahnström. 

På den här bilden bär Eva en 42 år gammal outfit som hon köpte 1979 till sin sons dop. ”För mig känns det både häftigt och känslosamt med kläder som har så många minnen” säger Eva.
Foto: Ulrika Lundholm Eriksson
På bilden nedan poserar Eva i en rosa yllekostym som hennes mamma sydde till henne när hon var 14 år gammal (för 56 år sedan).
Foto: Privat / Instagram
https://www.instagram.com/p/CWvps0PM3ha/?hidecaption=true

Vill motverka ålderism 

Men det är inte bara fina bilder på mode och inredning som Eva vill förmedla genom sin Instagram. Genom sitt konto vill hon även nå ut till människor med viktiga budskap och hon berättar att hon länge varit intresserad av både jämställdhetsfrågor och ålderism. 

– Jag vill passa på att använda mitt konto till att peppa andra äldre kvinnor att finnas och ta plats, säger hon.

Eva menar att det också handlar om att visa att man kan ha riktigt roligt som äldre. 

– Det är kul att bli äldre, det är inte så att livet tar slut, säger hon. 

Hon tycker att pensionärer ofta behandlas som en homogen grupp och som att de inte har någon identitet. 

– Att man klumpas ihop som ”pensionär” det tycker jag är urtråkigt. Det enda som förenar oss är att vi får pension. Man behandlas som om man inte har någon identitet eller personlighet och så tror jag att flera grupper i samhället känner, säger Eva. 

2 vanliga vinterfåglar – så känner du igen dem.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.