Här möte Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin i "Kvällsöppet med Ekdal." Foto: TV4
Här möte Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin i "Kvällsöppet med Ekdal." Foto: TV4

"Europas ögon kommer att vila på Sverige"

Publicerad
Uppdaterad
Statsminister Fredrik Reinfeldt hoppas på en lugn opposition i höst.
Hur Sverige sköter ordförandeskapet har stor betydelse för vårt inflytande i framtiden, menar han.
- Världens och Europas ögon kommer att vila på Sverige, säger han i TV4.
I höst tar Sverige över ordförandeskapet i EU. Då hoppas Fredrik Reinfeldt att oppositionen håller sig lugnare än vanligt.
– Att inte onödigt driva upp konflikter och visa respekt för att vi ändå gör något bra för Sverige, säger Fredrik Reinfeldt i ”Kvällsöppet med Ekdal”.
Statsministern menar att världens ögon vilar på Sverige:
– Hur vi sköter detta ordförandeskap kommer att påverka vårt inflytande inom EU i många år.
S-ledaren Mona Sahlin tror att det går att få en balans trots att riksdagsvalet närmar sig.
Hon önskar en stenhård inrikespolitisk debatt, men att ordförandeskapet blir en framgång.
– Det här går att lösa.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag