Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stela stämningen efter Federleys pik i sändning

Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT

Under tidskriften Kvartals EU-debatt har kandidaterna slagits om utrymmet. 

Men när Fredrick Federley tog upp Peter Lundgrens skandal blev det tyst. 

Det är tidskriften Kvartal och Kulturhuset Forum som anordnar en av de sista debatterna inför söndagens EU-val med Fredrick Federley (C), Heléne Fritzon (S), Jakop Dalunde (MP), Karin Karlsbro (L), Peter Lundgren (SD), Sara Skyttedal (KD), Soraya Post (Fi) och Tomas Tobé (M) och Ana Süssner Rubin (V). 

Alla kandidaterna har varit pigga på att få utrymme under debatten, men när debattledaren Viktor Barth-Kron påstod att Soraya Post och Peter Lundgren är de enda som stått som förstanamn två gånger så protesterade Lundgren att det inte stämde. 

Fredrick Federley avbröt programledaren för att fylla i:
– Peter var inte det förra gången. Det är inte säkert att han ville nämna hennes namn som var etta, sa Federley.
Det är Kristina Winberg som varit SD:s förstanamn tidigare. Och Peter Lundgren valde att inte kommentera det. Stämningen blev också märkbart stel och tyst efter Federleys kommentar.

– Vi går inte in på det just nu, sa Viktor Barth-Kron.

 

Peter Lundgren har anmält Winberg för förtal

På onsdagskvällen meddelade Peter Lundgren, SD:s förstanamn i det kommande EU-valet, att han polisanmält partikollegan Kristina Winberg för förtal. De senaste dagarnas turbulens inom SD inleddes i söndags när partiet skickade ut ett pressmeddelande om att sittande EU-parlamentarikern Kristina Winberg stryks från partiets kandidatlista eftersom hon bland annat ”givit prov på klandervärt och omdömeslöst uppförande”.

Sedan dess har Peter Lundgren beskyllts för att ha tafsat på en kvinnlig partikamrat. Händelsen har polisanmälts av en privatperson och utreds nu av åklagare på särskilda åklagarkammaren.