Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skyttedals bild – efter kritiken i SVT

Sara Skyttedal (KD) svarar nu Heléne Fritzon (S) efter kritiken i SVT:s slutdebatt.
Foto: ALEX LJUNGDAHL
Heléne Fritzon (S) gick hårt åt Kristdemokraternas toppkandidat Sara Skyttedal under SVT:s slutdebatt.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Det är en hätsk valkampanj som börjar lida mot sitt slut. 

Efter Heléne Fritzons (S) känga mot Kristdemokraternas toppkandidat Sara Skyttedal i SVT:s debatt ger hon nu svar på tal. 

”Tips till er som vill köpa prisvärd ”Gucciväska”, skriver Sara Skyttedal på Twitter och visar upp en väska – som inte är lika exklusiv som Fritzon menade i tv-studion. 


MISSA INTE: Gör Valkompassen inför EU-valet 2019

Det var under torsdagen som Sara Skyttedal (KD) pressades mot väggen av Socialdemokraternas toppkandidat inför EU-valet, Heléne Fritzon i SVT:s slutdebatt. 

Efter att under en veckas tid kritiserats för var Kristdemokraterna står i abortfrågan fick Skyttedal ultimatumet att välja mellan aborträtten och Adaktusson – något som hon vägrade svara på. 

Heléne Fritzon (S) under SVTs slutdebatt.
Foto: SVT/Skärmdump

– Jag har sett dig i hela valrörelsen, du pratar och åker runt i din sportbil. Du tar exempel med dina Gucci-väskor, du kallar väljarna för dumpuckon och du skålar i champagne, när du tycker att du vunnit en politisk seger. Men du vågar inte berätta för väljarna var du står i abortfrågan. Om man är en svensk barnmorska ska man få säga ja till att vägra en abort, tycker du, hävdade Fritzon då. 

Sara Skyttedal skickar ett tjuvnyp till Heléne Fritzon 

Under debatten höll sig Skyttedal lugn och samlad kring Fritzons kritik men svaret lät sig ändå inte vänta länge. 

https://twitter.com/skyttedal/status/1132253543539335170

Efter att ha blivit kallad för både lögnaktig och skrytig inför hela public service publik la hon under lördagen upp en bild på Twitter där hon poserar med en handväska från Åhléns. 

”Tips till er som vill köpa en prisvärd ”Gucciväska”, skriver hon till inlägget, som visade en väska som hade en prislapp på 499 kronor och som inte är av märket Gucci. 

Och tonen var hård även på andra ställen under valrörelsens sista dag. 

”Underbetyg” 

Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) passade under en presskonferens på lördagsförmiddagen att kasta en känga åt Kristdemokraternas EU-parlamentariker Lars Adaktusson. 

– Det är ett krav på en politiker att kunna svara på journalisters frågor i stället för att gömma sig. Det är ett underbetyg, sa han om Adaktussons hantering av den senaste veckans avslöjande kring hans inställning i abortfrågan.