Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skyttedal och bensindebatt i kvällens ”Bara politik”

Sara Skyttedal (KD). Foto: ANNA-KARIN NILSSON

I kvällens program av ”Bara politik” dyker Kristdemokraternas toppkandidat till EU-parlamentet – Sara Skyttedal – upp som gäst. 

Det blir också en debatt om ”bensinupproret”, där Miljöpartiets klimatpolitiska talesperson Lorentz Tovatt möter Moderaternas dito Jessica Rosencrantz. 

Med drygt en och en halv vecka kvar till EU-valet syns de nu överallt: partiernas toppkandidater. Och till kvällens ”Bara politik” kommer Kristdemokraternas toppkandidat Sara Skyttedal. 

Debatt om ”bensinupproret”

I programmet blir det också en debatt med anledning av det så kallade ”bensinupproret”, som startades på Facebook till följd av höjda bensinpriser och som nu samlat nära en halv miljon medlemmar. I debatten möts Moderaternas miljö- och klimatpolitiska talesperson Jessica Rosencrantz samt Miljöpartiets klimatpolitiska talesperson Lorentz Tovatt. 

Lorentz Tovatt (MP). Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jessica Rosencrantz (M). Foto: TT NYHETSBYRÅN

Panelen om valrörelsen

Panelen i kvällens program består av Timbros vd Karin Svanborg-Sjövall, Lisa Pelling, statsvetare och utredningschef på tankesmedjan Arena Idé samt Tobias Wikström, Ledarskribent på Dagens industri. De kommer bland annat att prata om hur de tycker att toppkandidaterna hittills skött sig i EU-valrörelsen och vilka de tror blir de största överraskningarna på valnatten nästa söndag. 

Programmet sänds i Expressen TV klockan 20.