SD-kvinnan: Peter Lundgren gick för långt – har bett om ursäkt

Peter Lundgren (SD).
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
SD:s partiledare Jimmie Åkesson.
Foto: (C) PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES/(C) PELLE T NILSSON/STELLA PIC

”Peter gjorde en misstolkning och gick för långt”, säger SD-kvinnan om situationen där EU-parlamentarikern Peter Lundgren tog henne på brösten.

Detta enligt ett uttalande till Expressen från Sverigedemokraterna.

Enligt kvinnans uttalande har Lundgren bett henne om ursäkt.

I uttalandet, som SD uppger kommer från den utsatta kvinnan, säger hon:

”Jag delar inte den beskrivning som framkommer om att hon ska ha slagit larm om detta. Det är naturligtvis något jag hade känt till i sådana fall sett till den relation jag och Kristina hade då.

Jag och Peter känner varandra sedan gammalt. Vi har umgåtts privat och umgås fortfarande. Vid det här tillfället gjorde Peter en misstolkning och gick för långt. Jag sa ifrån och han slutade. Vi har diskuterat hela händelsen, där han har bett om ursäkt och vi har gått vidare. Vi har fortfarande en bra relation där vi bland annat har rest ihop med våra respektiven och setts vid andra tillfällen. För mig är detta redan utagerat sedan tidigare.”

Peter Lundgren: ”Överdriven historia”

I går kväll stod det kart att EU-parlamentarikern Kristina Winberg utesluts från Sverigedemokraterna och stryks från listan, där hon stått som nummer fyra. 

Detta efter att Expressen konfronterat EU-toppen Peter Lundgren med uppgifter om att han tagit en kvinnlig partikamrat på brösten, vilket bekräftas i bandade samtal mellan kvinnan och Winberg.

Lundgren medger att han tog kvinnan på brösten. 

– Jag tog henne nog på brösten när vi satt där, vi var ganska fulla den kvällen, och hon puttade undan händerna.

På måndagen säger han i Ekot att det hela är en ”överdriven historia” och att han och kvinnan ska gå ut och bemöta anklagelserna tillsammans.

En uppgiftslämnare nära partiledningen säger på måndagseftermiddagen till Expressen:

– Det som förs fram av Kristina stämmer inte. Det finns underlag som bevisar att hon först i lördags kväll gav sin syn på det inträffade, via mejl till partiet - på begäran från partiet.