Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

M lanserar EU-kampanj: ”Kärnkraft är klimatsmart”

Moderaterna lanserar sin EU-valskampanj.
Foto: Filippa Rogvall
Foto: Filippa Rogvall
Moderaternas Tomas Tobé är partiets toppnamn i EU-valet.
Foto: MICHAELA HASANOVIC
Kärnkraftverket Forsmark. Bild från 2013.
Foto: DN / TT NYHETSBYRÅN

KARLSTAD. ”Hej då stöldligor” och ”kärnkraft är klimatsmart” är budskapen i Moderaternas EU-valskampanj.

Ulf Kristersson vill se mer EU – och skickar samtidigt en passning till Annie Lööf.

– Nja till EU. Det påminner om Centerns attityd till en borgerlig regering, säger M-ledaren.

Kriminalitet, klimat och invandring är huvudfrågorna när Moderaterna lanserar sin EU-kampanj på partiets Sverigemöte i Karlstad.

M-ledaren Ulf Kristersson presenterade kampanjen under partiets Sverigemöte i Karlstad, och passade på att pika Annie Lööfs beslut i regeringsuppgörelsen.

– Vi säger Ja till Europa. Jag ska inte rota i andras relation till EU. Men många har sagt nej. Eller Nja - vilket var Centerns oslagbara linje i en Europavalrörelse för inte så länge sedan. Nja till EU. Det påminner om deras attityd till en borgerlig regering, säger Kristersson.

Ulf Kristersson (M).
Foto: LINN MALMÉN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Annie Lööf (C).
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES

Moderaterna lanserar EU-valskampanj

Etta på Moderaternas lista i EU-valet är Tomas Tobé, tidigare partisekreterare och rättspolitisk talesperson. Han vill se hårdare tag mot internationella stöldligor och terrorism.

– Vi lägger ett stort fokus på det vi tycker är samhällsproblem i Sverige. Europa är en del av lösningen, säger Tomas Tobé.

– Om vi inte lyckas med invandringsfrågan kommer det att stå i vägen för allt annat. Det är otroligt viktigt för Europa. Tar vi inte tag i det här går vi mot mer splittring.

Tomas Tobé vill också se ett utökat Europasamarbete, exempelvis i form av fler frihandelsavtal. Återigen talar även Moderaterna om att utöka kärnkraften, och har tryckt upp affischer med parollen ”kärnkraft är klimatsmart”.

– Vi ska gå till val på att fördubbla den budget som finns till forskning kring kärnkraft, säger Tobé.

Partisekreterare Gunnar Strömmer poängterar att lag och ordning, klimat och miljö samt invandring är de frågor som väljarna anser är viktigast.

– Vi tycker att det är viktigt att driva en kampanj som fokuserar på de sakfrågor som väljarna tycker är viktiga. Vi vill tala med väljarna om de stora frågorna som påverkar framtiden i hög grad för vårt land och Europa i stort, säger Strömmer.


https://twitter.com/moderaterna/status/1114433378449788928