Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Heléne Fritzon blir vice ordförande i S-gruppen i EU-parlamentet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Heléne Fritzon blir vice ordförande i S-gruppen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Tidigare migrationsministern Heléne Fritzon har utsetts till vice ordförande för Europaparlamentets socialdemokratiska partigrupp.

– Jag är både stolt och glad över utnämningen, säger hon i ett pressmeddelande.

Heléne Fritzon, 58, som är delegationsledare för de svenska socialdemokraterna i Europaparlamentet, utsågs på onsdagen till vice ordförande för parlamentets socialdemokratiska partigrupp, Soc&Dem.

– Jag är både stolt och glad över utnämningen och går in i detta viktiga uppdrag med stort engagemang men också med respekt och ödmjukhet inför uppgiften, säger Heléne Fritzon i ett pressmeddelande.

– En av våra viktigaste uppgifter är att stå upp för och försvara våra demokratiska rättigheter, som just nu utmanas från flera håll både inom unionen och utifrån. Även klimathotet och vikten av fler rättvisa och trygga jobb är prioriterade frågor för oss, säger hon.

Helene Fritzon var migrationsminister och biträdande justitieminister 2017-2019. Hon var toppkandidat för S i året EU-val

Heléne Fritzon ingår som vice ordförande i ledningsbyrån för den socialdemokratiska partigruppen. Hon representerar förutom svenska socialdemokraterna också partikamraterna från övriga nordiska och baltiska länder i Soc&Dem-gruppen, enligt ett pressmeddelande från S.