Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Heléne Fritzon blir vice ordförande i S-gruppen i EU-parlamentet

Heléne Fritzon blir vice ordförande i S-gruppen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Tidigare migrationsministern Heléne Fritzon har utsetts till vice ordförande för Europaparlamentets socialdemokratiska partigrupp.

– Jag är både stolt och glad över utnämningen, säger hon i ett pressmeddelande.

Heléne Fritzon, 58, som är delegationsledare för de svenska socialdemokraterna i Europaparlamentet, utsågs på onsdagen till vice ordförande för parlamentets socialdemokratiska partigrupp, Soc&Dem.

– Jag är både stolt och glad över utnämningen och går in i detta viktiga uppdrag med stort engagemang men också med respekt och ödmjukhet inför uppgiften, säger Heléne Fritzon i ett pressmeddelande.

– En av våra viktigaste uppgifter är att stå upp för och försvara våra demokratiska rättigheter, som just nu utmanas från flera håll både inom unionen och utifrån. Även klimathotet och vikten av fler rättvisa och trygga jobb är prioriterade frågor för oss, säger hon.

Helene Fritzon var migrationsminister och biträdande justitieminister 2017-2019. Hon var toppkandidat för S i året EU-val

Heléne Fritzon ingår som vice ordförande i ledningsbyrån för den socialdemokratiska partigruppen. Hon representerar förutom svenska socialdemokraterna också partikamraterna från övriga nordiska och baltiska länder i Soc&Dem-gruppen, enligt ett pressmeddelande från S.